Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Valtteri Bottas ontvangt Lorenzo Bandini Trofee

Sind 1992 wordt de Lorenzo Bandini Trofee uitgereikt aan personen die vanwege hun opmerkelijke prestaties veel hebben bijgedragen aan de autosport. Dit jaar is het Valtteri Bottas die vanwege zijn drie overwinningen in 2017 de eer heeft om deze trofee te ontvangen.

Valtteri Bottas debuteerde in 2017 voor het team van Mercedes en won in zijn eerste jaar bij de zilverpijlen direct drie races. Ook scoorde hij nog een viertal pole posities. Als beloning hiervoor ontvangt hij nu de Lorenzo Bandini Trofee. "Dit is een enorme eer. Ik zag de lijst met coureurs die in het verleden deze prijs hebben ontvangen en daar zitten enkele zeer indrukwekkende namen tussen. Het aantal wereldtitels dat zij samen hebben behaald, is echt ongelofelijk. Ik voel me dan ook zeer vereerd om tussen deze grootheden te staan." "Ik had vorig jaar een paar erg goede races en het is dan ook mooi dat dit zo wordt beloond."

992865677370327047

Big honor to receive the Trofeo Lorenzo Bandini 2018 today 🏆🇮🇹 Thank you everyone for attending. Means a lot 🙏🏼 #VB77 @MercedesAMGF1 pic.twitter.com/20sSSVRp3R — Valtteri Bottas (@ValtteriBottas) 5 mei 2018

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"