Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Valtteri Bottas tekent nieuw contract met Mercedes voor GP Italië'

Valtteri Bottas staat op het punt om een nieuw contract te tekenen met de F1-renstal van Mercedes. Teambaas Toto Wolff liet dit in Spa weten. De Fin rijdt dit seizoen voor het eerst in Duitse dienst, maar presteert uitstekend.

" Het is niet meer dan logisch dat we volgend seizoen doorgaan met Valtteri," liet Wolff in België weten. De gesprekken tussen de coureur en het team lopen al enkele weken en de partijen zijn er bijna uit. " Het draait nog om de laatste details in het contract. Het is papierwerk. De kans dat Valtteri bij ons blijft is zeer groot."

De Fin won dit seizoen twee races en bezet de derde positie in het WK. Daarin lijkt zijn rol wel te zijn uitgespeeld met een achterstand van 41 punten op WK-leider Sebastian Vettel. Toto Wolff toont zich tevreden over de relatie tussen zijn beide coureurs. " Ik geloof niet dat er iemand binnen het team niet happy is met zijn positie. Ik verwacht niet dat daarin verandering komt." Volgens diverse kanalen is het een kwestie van dagen voordat Mercedes de deal officieel bekend maakt.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'