Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Valtteri Bottas wil meerjarig contract bij Mercedes afdwingen

Bij Mercedes zijn alle ogen gericht op een nieuw contract van Lewis Hamilton maar ook teamgenoot Bottas weet nog niet of hij in 2019 opnieuw voor Mercedes rijdt.

"We zijn nog niet met elkaar in gesprek maar iedereen weet dat ik graag langer bij Mercedes wil blijven. Ik denk dat als ik zo blijf presteren het allemaal vanzelf wel goed komt," aldus Bottas in gesprek met Motorsport.com . Bottas maakte in 2017 zijn debuut voor Mercedes nadat Nico Rosberg plotseling zijn pensioen had aangekondigd. In zijn eerste jaar won de Fin weliswaar drie races maar overtuigde hij niet altijd. Mercedes gaf hem dan ook opnieuw een jaarcontract maar Bottas hoopt dat zijn werkgever hem nu in ieder geval een tweejarig contract gaat aanbieden. "Tot nu toe heb ik altijd te maken gehad met jaarcontracten maar ik wil graag weten wat ik op zijn minst de komende twee jaar doe."

Onlangs liet tembaas Wolff zich al ontvallen dat hij erg tevreden is over zijn huidige coureurs maar dat hij zeker de opties voor 2019 openhoudt. Bottas daarentegen richt al zijn pijlers op Mercedes. "Ik heb geen plannen om met andere teams te gaan praten. Ik wil bij Mercedes blijven, dat is mijn doel."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"