© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Valtteri Bottas wil meerjarig contract bij Mercedes afdwingen

18 mei 2018 11:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Bij Mercedes zijn alle ogen gericht op een nieuw contract van Lewis Hamilton maar ook teamgenoot Bottas weet nog niet of hij in 2019 opnieuw voor Mercedes rijdt.

Bottas niet in gesprek met andere teams voor 2019

"We zijn nog niet met elkaar in gesprek maar iedereen weet dat ik graag langer bij Mercedes wil blijven. Ik denk dat als ik zo blijf presteren het allemaal vanzelf wel goed komt," aldus Bottas in gesprek met Motorsport.com.

Bottas maakte in 2017 zijn debuut voor Mercedes nadat Nico Rosberg plotseling zijn pensioen had aangekondigd. In zijn eerste jaar won de Fin weliswaar drie races maar overtuigde hij niet altijd. Mercedes gaf hem dan ook opnieuw een jaarcontract maar Bottas hoopt dat zijn werkgever hem nu in ieder geval een tweejarig contract gaat aanbieden.

"Tot nu toe heb ik altijd te maken gehad met jaarcontracten maar ik wil graag weten wat ik op zijn minst de komende twee jaar doe."

Onlangs liet tembaas Wolff zich al ontvallen dat hij erg tevreden is over zijn huidige coureurs maar dat hij zeker de opties voor 2019 openhoudt. Bottas daarentegen richt al zijn pijlers op Mercedes.

"Ik heb geen plannen om met andere teams te gaan praten. Ik wil bij Mercedes blijven, dat is mijn doel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen