© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Van Amersfoort: “Ik wil niet de ontdekker van Max Verstappen worden genoemd”

12 aug. 2018 14:00 René Oudman 0 reacties
De stormachtige opkomst van Max Verstappen in de autosport begon ruim vier jaar geleden. De destijds 16-jarige Nederlander mocht achter het stuur van een Formule 3-bolide van Van Amersfoort Racing zijn eerste seizoen in de single seaters afwerken. Teambaas Frits van Amersfoort, die Verstappen de kans gaf te debuteren, wil echter niet diens ‘ontdekker’ worden genoemd.

“Nee, dat predikaat wil ik absoluut niet dragen”, zegt Van Amersfoort tegen Racingnews365, als er terug wordt geblikt op het succesvolle F3-seizoen 2014. “Max was eigenlijk ook gewoon een klant, weliswaar een bijzondere, maar toch. Dat wordt zo makkelijk aan de kant geschoven. Desalniettemin zijn we er natuurlijk ongelooflijk trots op wat Max bij ons gedaan heeft.”

Van de dertig races die Verstappen in het Europese Formule 3-kampioenschap afwerkt, wint hij er liefst tien. “Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Max bij een ander team ook zo uit de verf was gekomen, misschien zelfs nog wel beter. We hebben als team wel wat foutjes gemaakt – een van de motoren ging eens stuk, waardoor Max zijn kans op de titel kon verkijken. Goed, het was niet onze schuld, maar je voelt je er wel verantwoordelijk voor.”

Verstappen mocht na slechts één jaartje in de F3 al zijn debuut maken in de Formule 1: op 15 maart 2015 werd de Nederlander met zijn 17 jaar de jongste Formule 1-coureur ooit. “Dat hele ontdekker-gebeuren blijft ongemakkelijk. Er is maar één die Max zo gemaakt heeft zoals hij is, en dat is Jos Verstappen natuurlijk.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen