Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Van Amersfoort: “Mercedes zal komend seizoen nog steeds heersen”

In de afgelopen vijf Formule 1-seizoenen was er slechts één team dat kampioenschappen kon bejubelen: Mercedes werd zowel bij de constructeurs als bij de rijders liefst vijfmaal achtereen wereldkampioen. Volgens Formule 3-teambaas Frits van Amersfoort zullen de verhoudingen in 2019 niet anders liggen: de Nederlander verwacht wederom een dominerend Mercedes.

Als één van twee teams heeft Mercedes haar rijderspaar ongewijzigd gelaten ten opzichte van het vorige seizoen. Voor inmiddels het derde achtereenvolgende jaar zullen Lewis Hamilton, de regerend wereldkampioen, en Valtteri Bottas de zilveren kleur van het Duitse merk verdedigen. Dat, in combinatie met een sterke wagen en een ontwikkelingsrace die in een moordend tempo wordt afgewerkt, is volgens Van Amersfoort het recept voor nieuw succes.

“Mercedes zal komend seizoen nog steeds overheersen, of de rest dat nou wil of niet”, klinkt de Nederlandse teameigenaar resoluut, als hem naar een voorspelling voor het Formule 1-seizoen 2019 wordt gevraagd door Racingnews365 . “Laat ik voor de Nederlandse fans hopen dat ik ongelijk heb, maar iedereen zet in de winter een stap voorwaarts. Twee stappen zetten is een stukje lastiger en dat wordt de grote uitdaging voor Red Bull Racing en Ferrari.” “De hamvraag is natuurlijk in hoeverre Red Bull Racing en Ferrari in staat zijn om dichterbij Mercedes te komen. Normaliter ga ik ervan uit dat Mercedes nog steeds de overhand zal hebben ten opzichte van de andere teams”, analyseert Van Amersfoort. In 2018 konden Red Bull Racing en met name Ferrari de stal van Mercedes weerstand bieden in vooral het eerste gedeelte van het Formule 1-seizoen: tegen het einde van het jaar deelde de zilverpijl van Hamilton vrijwel altijd de lakens uit. De Brit veroverde vier van de laatste vijf titels, slechts in 2016 werd Hamilton geklopt: destijds was toenmalig Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg hem ternauwernood te kloppen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"