Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Van Amersfoort Racing moet overleven: "We maakten ons grote zorgen om faillissement"

In tijden van de coronacrisis wordt de autosport hard geraakt, zo ook het Nederlandse Van Amersfoort Racing. Teameigenaar Frits van Amersfoort maakt zich op dit moment geen zorgen over het voortbestaan van zijn 'kindje', 'maar er moet medio 2020 wel wat gaan gebeuren'.

"Toen de problemen met corona begonnen, maakte ik me hele grote zorgen over het voortbestaan van het team", zo erkent Frits van Amersfoort in niet mis te verstane woorden in gesprek met RacingNews365 . De coronacrisis hakt er ook bij het in Zeewolde gevestigde team hard in, al ziet de teameigenaar de toekomst inmiddels wat minder somber in dan pakweg vijf weken geleden. "Nu iedereen begint te wennen aan de situatie zoals deze nu is, en er toch ook het beeld ontstaat dat we op enig moment weer de wereld in kunnen, ben ik wat positiever geworden." Medio 2020, daar zet Van Amersfoort op in als het gaat over de nieuwe start van het seizoen: "Halen we dat niet, dan wordt het toch weer lastig voor ons. Maar het scheelt voor ons dat we voor onze inkomsten niet afhankelijk zijn van de bezoekers van de races. Wij zouden in theorie ook zonder publiek en met scherpe veiligheidsmaatregelen kunnen racen."

Wij zijn nu eenmaal geen bedrijf met een groot eigen vermogen, waarmee we zomaar een jaar kunnen uitzitten

Frits van Amersfoort

Met dat mikpunt in gedachte kan het werk in Zeewolde doorgaan, zij het met aanzienlijk minder tijdsdruk: "We hebben nog wat auto's opnieuw op te bouwen, waar we nu wat meer tijd voor nodig hebben. De lunch duurt bovendien een stuk langer, want we mogen niet allemaal tegelijk aanschuiven. Wat dat betreft denk ik dat we wel verantwoord bezig zijn." Of hij als 'stiefvader' van enkele Red Bull-talenten nog wat had gehoord over het trainingskamp idee van Helmut Marko voor alle Red Bull-atleten? "Nee, daar hebben wij niks over gehoord en daar zouden wij ook niets over te zeggen hebben gehad. Dat was aan de rijders zelf geweest."

ZVkJuSHcmME

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"