© FIA Formula 3 Championship

Nieuwsoverzicht

Van Amersfoort: "Slechtste twintig minuten van mijn leven na crash Floersch"

19 nov. 2018 14:45 René Oudman 4 reacties
Het 17-jarige Duitse racetalent Sophia Floersch stond zondag in het middelpunt van de belangstelling, maar waarschijnlijk niet op de manier waarop ze had gehoopt. Na een angstaanjagende klapper in de Formule 3 World Cup in Macau hield de autosportwereld zijn hart vast.

Met een gecalculeerde snelheid van over de 270 kilometer per uur knalde Floersch achterwaarts tegen een steigerwerk, die speciaal voor de races op het Guia Circuit van Macau daar neer was gezet. De Duitse bleef door de klap even verticaal staan, waarop de F3-bolide naar beneden smakte.

Floersch, en naast haar ook concurrent Sho Tsuboi, twee fotografen en een marshal, werd naar het ziekenhuis afgevoerd. Daar bleek dat de tiener een wervelkolom had gebroken. Haar Nederlandse teambaas, de veelgeprezen Frits van Amersfoort, beleefde naar eigen zeggen de moeilijkste momenten uit zijn loopbaan.

"Sophia sloeg op zo'n hoge snelheid in, het leek wel een raket", sprak Van Amersfoort bij de BBC. "Het is een ongelooflijk dat ze het heeft overleefd. Sophia had een engeltje op haar schouder zitten", blikt Van Amersfoort terug. Lange tijd was er niets bekend omtrent Floersch, de regie beschikte niet over beelden van de crash en draaide de camera na het eerste shot van de rampplaats weg. "Het waren de slechtste twintig minuten van mijn leven."

Op maandag is Floersch geopereerd in het ziekenhuis, een bekende van de Duitse liet weten dat de chirurgen 'rustig' te werk gaan om eventuele complicaties te voorkomen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen