Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Duitsland 2019

Van Buren maakt écht internationaal racedebuut in Porsche Supercup

Rudy van Buren is bekend als ontwikkelingscoureur in de F1-simulator van McLaren en als simraceteamgenoot van Max Verstappen, maar gaat nu ook in de échte internationale autosport aan de slag. Dit weekend racet hij voor het eerst mee in de Porsche Supercup.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Rudy van Buren

Rudy van Buren stapt dit weekend achter het stuur van een Porsche 911 GT3 Cup van het team Molitor Racing Systems. De 27-jarige Nederlander maakt daarmee zijn debuut als coureur in de échte autosport op internationaal niveau.

"Dit zat er al een tijd aan te komen na de test die ik een week of negen geleden deed. Vanaf toen was het altijd mijn doel om hier op de grid te staan, maar het moest wel mogelijk zijn", vertelt Van Buren aan RacingNews365.

Van Buren, die een aandeel heeft in de ontwikkeling van de F1-bolide van McLaren én met Max Verstappen onder meer zegevierde in de virtuele 8-uursrace van Silverstone namens simraceformatie Team Redline, benadert zijn races in het voorprogramma van de Formule 1 Grand Prix van Duitsland met voorzichtig enthousiasme: "Ik ben heel blij dat ik deze kans kon pakken, maar het wordt een steile leercurve tussen alle ervaren gozers die al jaren rijden. Maar dat maakt niet uit, ik ga genieten en er het beste van maken. Vanaf daar proberen te groeien en te zien waar ik nog meer kan racen. Dit is slechts stap één."

Onlangs werd bekend dat Van Buren als winnaar van de World's Fastest Gamer-competitie in 2017 - waarmee hij zijn plek bij McLaren bemachtigde - zal optreden als gezicht en jurylid van vervolgcompetitie World's Fastest Gamer 2. Van Buren: "Zij steunen mij ook in de Porsche Supercup, met daarachter partners SimDelft, GoPrimal en Personal Gym Punt Uit. Zonder hen had ik deze stap niet kunnen maken."

3 reacties

    Breaking Waarom Hamilton dankzij Verstappen de jackpot kan eisen bij Mercedes