Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Rudy van Buren

Van Buren maakte succes Red Bull van dichtbij mee: "Dit wordt nooit meer verbroken"

Rudy van Buren is simulator-, test- en ontwikkelingscoureur bij Red Bull Racing en maakte op die manier het ongekende succesjaar vanaf de eerste rij mee. De Nederlander blikt in een exclusief interview met RacingNews365 terug op het Formule 1-seizoen.

Verstappen win Abu Dhabi 2023
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Achter de schermen is Rudy van Buren een onmisbare factor voor Red Bull. Van Buren is simulator-, test- en ontwikkelingscoureur bij het team uit Milton Keynes en levert zo een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de Formule 1-auto. De Nederlander helpt tijdens Grand Prix-weekenden ook mee om de set-up van de auto te optimaliseren.

De bolide voor 2023, de RB19, bleek een daverend succes te zijn. Max Verstappen en Sergio Perez wonnen 21 van de 22 races en haalden zo de beide wereldtitels binnen. Van Buren vertelt in een exclusief interview met RacingNews365 dat hij heeft genoten van de successen.

"Supergaaf", begint Van Buren zijn verhaal. "Ik heb de term al vaker gebruikt: mijn aandeel en puzzelstukje in het geheel is heel klein, maar het is wel gaaf om zo'n project van dichtbij te zien. Er zijn heel veel handen die er aan mee helpen en om zo'n seizoen te zien, samen met de inspanningen die er in gaan zitten... chapeau aan iedereen."

"Ik weet niet of Red Bull gepiekt heeft"

Van Buren, die dit jaar ook racet in de Autocross, stelt dat Red Bull dit jaar weer een extra stapje heeft gezet. "Ik weet niet of ze gepiekt hebben. Ze hebben weer een stap omhoog gezet. Maar of het een piek was, dat weten we aan het einde van volgend jaar, als er dan eventueel een stap de andere kant op komt. Met de reglementen die niet echt wijzigen, denk ik dat de auto van komend jaar weer sterk gaat zijn. Het is meer de vraag: wat voor stap kan de rest zetten?"

Verstappen verbrak record na record en haalde zijn derde wereldtitel binnen. Volgens Van Buren gaat niemand dit successeizoen ooit nog overtreffen. "Een seizoen met zoveel overwinningen is natuurlijk speciaal en het zou mij niet verbazen als dit nooit meer verbroken wordt. In het komende jaar niet, in de komende tien jaar niet, en ook nooit meer niet."

Voor Van Buren springt er één record van Verstappen echt uit. "Het record van duizend rondjes aan de leiding had ik niet echt in beeld, totdat de commentatoren in Abu Dhabi het zeiden. Als je je dat bedenkt, duizend rondjes aan de leiding, koekoek! Dat record laat gewoon het hele jaar zien. Het kan maar op één manier: als je de allerbeste auto, het allerbeste pakket en de allerbeste rijder hebt. Dat is gebleken en ik vind het wel heel cool."

Krijgt de simcoureur ook nog een bonus na het kampioensjaar? Van Buren reageert met een knipoog. "Ik heb destijds het geintje gemaakt: joh, ik hoef helemaal geen bonusregeling. Ik wil een keer een aantal rondjes in een V8-auto rijden. Paar rondjes Red Bull Ring, kijk ik nergens meer naar."

Bekijk hieronder het volledige interview met Van Buren.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Toekomst Max Schumacher: "Verstappen gaat Red Bull zeker verlaten na vertrek Newey"