Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

Van Buren: "Simracen staat nu echt op de kaart"

Simracing is definitief doorgebroken als alternatieve indoor vorm van autosport. Het fenomeen heeft sinds de uitbraak van de coronapandemie wereldwijd een hoge vlucht genomen. Steeds vaker doen ‘echte’ coureurs mee aan virtuele races en competities. En ook als het racen op de internationale circuits weer begint zullen simraces regelmatig echte coureurs trekken, zeker in de wintermaanden, zo verwacht simulatorracer en -ondernemer Rudy van Buren.

"Die groeiende populariteit is natuurlijk volkomen logisch", vertelt Rudy van Buren (28) in een exclusief interview met RacingNews365. "Wereldwijd hebben coureurs niets te doen door de coronacrisis en zoeken ze naar een alternatief tijdverdrijf. Hoe gaaf is het dan dat je met een simulator alsnog races kunt rijden en competitief kunt zijn met andere rijders."

Rudy van Buren heeft alle recht van spreken. Hij kan gerust als de Nederlandse expert van het simracen worden beschouwd. Los van het feit dat hij in het dagelijks leven via zijn firma FLOW professionele racesimulatoren verkoopt heeft hij als simracer een geweldige staat van dienst. Zo veroverde hij in 2017 de titel World Fastest Gamer 2017, wat hem op een contract als simulatorcoureur bij McLaren in 2018 kwam te staan. Hij is anno 2020 als simracer verbonden aan Team Redline, waarbij hij onder meer Max Verstappen als teamgenoot heeft. Daarnaast is hij simulatorcoureur bij Mahindra in de Formule E en start hij , als de coronapandemie eenmaal voorbij is, in de 'echte' Duitse Porsche Carrera Cup.

Van Buren is in de afgelopen maand in ieder geval een tweetal trends opgevallen: "Het zijn vooral de jongere coureurs die zich vol overgave op het simracen hebben gestort, met Max Verstappen, Lando Norris en Bruno Juncadella (DTM, RW) als mooie voorbeelden. Die hebben het spel snel goed onder de knie gekregen, rijden vooraan. Er zijn echter veel echte coureurs die serieus aan de bak moeten om het hoge niveau van de simracers te kunnen evenaren. Je ziet dat die groep hard aan het trainen is gegaan. Dat is natuurlijk een compliment voor de simwereld. De circuitracers moeten er echt voor gaan zitten om de simracers bij te kunnen benen."

Van Buren spreekt de verwachting uit dat, als de motoren alsnog gaan brullen in juli, de simcompetities weer exclusief het domein worden voor de pure simracers. Althans, tijdens het reguliere circuitrace-seizoen. "Er is wel degelijk iets veranderd. Simracen staat nu op de kaart, bij zowel coureurs als het publiek. Inderdaad, dat is een gevolg van de coronacrisis. Tijdens de wintermaanden zullen er vast en zeker simraces en competities worden georganiseerd, waaraan echte coureurs gaan deelnemen. Want die hebben de smaak nu te pakken. En de meesten hebben nu een simulator thuis staan. Tel uit je winst."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

3 reacties