Van Buren verovert contract bij F1-team McLaren

21 nov. 2017 20:11 Ruud Dimmers 0 reacties
De Nederlander Rudy van Buren is de winnaar geworden van de competitie World's Fastest Gamer. Een zoektocht van McLaren naar de beste E-sporter ter wereld. Van Buren rekende af met 30.000 concurrenten en sleepte een contract bij McLaren binnen.

Van Buren wint simulatorcontract bij McLaren

De 25-jarige E-sporter uit Lelystad versloeg in de finale landgenoot Freek Schothorst en bekroonde zichzelf als winnaar van de competitie met een simulatorcontract bij het F1-team van McLaren.

Van Buren is geen onbekende in de racewereld. Ze werd hij in 2003 Nederlands kampioen op de kart, maar moest hij zijn racecarrière gedag zeggen vanwege een gebrek aan sponsorgeld. In het simracen vond hij een nieuwe uitdaging.

"Je gaat op zoek naar een alternatief omdat je nog altijd wil racen. Iedere jonge coureur droomt van de Formule 1, maar die droom vervaagde. Nu met deze overwinning kan ik mijn droom herbeleven."

Van Buren is echt blij met de kans die het F1-team van McLaren hem geeft. "Het is een ongelooflijke ervaring. Ik ben iedereen erg dankbaar voor deze geweldige kans. Dit was mijn zwaarste sollicitatiegesprek ooit, maar de beloning is fantastisch. Ik kan niet wachten om te beginnen!"

Bekijk hieronder de beelden van de finale

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen