Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Rudy van Buren

Van Buren voelde nieuwe Red Bull van Verstappen al deels aan de tand

De Red Bull RB19 was dominant in de handen van Max Verstappen, maar hoe staat het met de nieuwe RB20? Rudy van Buren, simcoureur van het team uit Milton Keynes, heeft de nieuwe bolide al getest, zo vertelt hij aan RacingNews365.

Verstappen Abu Dhabi
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Voor Red Bull was de RB19 een meer dan geslaagd project. Met 21 overwinningen, de beide wereldtitels en tal van records beleefde het team haar beste seizoen ooit. De focus werd al vroeg verlegd naar de RB20 voor 2024, een proces waar Rudy van Buren als simcoureur nauw bij betrokken is. Maar heeft hij de nieuwe bolide van Max Verstappen eigenlijk al getest? Zeker, stelt Van Buren in een exclusief interview met RacingNews365.

"Er zijn al tal van facetten langsgekomen van die nieuwe auto", vertelt Van Buren. "Zo'n auto komt natuurlijk niet tot stand als: poef, hier is de nieuwe auto. Nee, ze bedenken iets op dit en op dat vlak en uiteindelijk wordt dat steeds meer een totaalpakket richting volgend jaar. Iedereen, zowel de coureurs als de simcoureurs, heeft er al delen van gezien. In welke hoedanigheid durf ik niet te zeggen, maar iedereen heeft er ongetwijfeld al wat van geproefd."

Van Buren wijst uitdager van Red Bull aan

De Nederlander, ook actief in de autocross, heeft ook wel een idee welk team de grootste bedreiging van Red Bull wordt. "Ik blijf bij McLaren, omdat zij met beperkte middelen en iets wat totaal niet liep, toch iets neer hebben gezet. Het kwam op mij over alsof ze wel de kennis hadden wat ze nu moesten doen, maar het budget technisch niet meer kon dit jaar. Als je van zover achter komt en zo competitief bent, dan heb je de juiste filosofie van wat de auto moet doen."

Waar dat dan uiteindelijk toe leidt? "Het is geen 'als we een nieuwe monocoque, dan dit', nee, zij zijn van niks naar heel competitief gegaan. En dat is met een reden. Als je ze meer budget geeft, ga ik er van uit dat ze het door kunnen zetten. Daar komt bij dat ze misschien wel het beste rijdersduo op de grid hebben. Als zij elkaar ook nog kunnen gaan versterken volgend jaar, dan is het voor iedereen in de oranje kleur van McLaren positief."

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust