Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Rudy van Buren

Van Buren ziet een tendens: "Als het niet vlot bij Hamilton, is hij gelaten"

Lewis Hamilton had ongetwijfeld op meer gehoopt in 2023. De Mercedes W14 deed niet altijd wat het moest doen, al eindigde de zevenvoudig wereldkampioen wel op de derde plaats in de WK-stand. Rudy van Buren ziet een bepaalde tendens, zo vertelt hij in een exclusief interview met RacingNews365.

Hamilton Abu Dhabi
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton is een van de succesvolste Formule 1-coureurs uit de geschiedenis, maar doet al twee jaar niet meer mee om zeges en wereldtitels. Mercedes was niet in staat om Red Bull en Max Verstappen uit te dagen, soms tot frustratie van de Brit. Rudy van Buren, simcoureur bij Red Bull en actief in de autocross, ziet dat de zevenvoudig wereldkampioen het vuur nog heeft, maar brengt in een interview met RacingNews365 ook kanttekeningen aan.

"Bij vlagen zagen we de oude Lewis, qua hoe hij reed", vindt Van Buren. "Er waren echt wel races waar hij sterk was, maar tegelijkertijd was de Grand Prix van Abu Dhabi weer een ander voorbeeld. In de eerste vrije training rijdt er een rookie in zijn auto, in de tweede training kwam hij niet aan rijden toe (door rode vlaggen red.), in de derde training slaat hij de plank mis en die lijn trekt hij het hele weekend door. Hij is dan niet zo snel als George Russell. We hebben dat andersom natuurlijk ook gezien."

“Je verwacht weleens een bijter te zien”

Maar waar komt dat door? "De auto lijkt heel specifiek qua balans. Ze krijgen de bolide nooit goed voor de beide coureurs. Een van de twee gaat redelijk en de ander totaal niet. Ik blijf het bij Lewis zeggen: als het weekend goed valt voor hem, dan zien we gelijk weer de oude Lewis die gemotiveerd is. Soms piept hij dan een beetje over de radio, maar hij zit er dan wel bovenop. Maar de Lewis in Abu Dhabi zegt: 'er zit geen snelheid in dat ding'."

"Eigenlijk is hij dan een beetje gelaten", vervolgt Van Buren zijn verhaal. "Dan horen we Toto Wolff weer over de radio zeggen: 'Lewis, je bent de snelste op de baan'. Dat is om er motivatie in te krijgen. Soms is dat wel jammer, je verwacht weleens een bijter te zien. Het is een tendens die je door het jaar heen ziet. Ik hoop voor hem dat de auto voor volgend jaar beter is. We hebben hem vooral horen zeggen dat de huidige bolide niet bij hem past. Laat het dan maar zien in 2024, als de auto wel bij je past."

Mercedes heeft al aangekondigd dat de W15 een revolutionaire bolide wordt. Denkt Van Buren dat ze om de titel mee gaan doen in 2024? "Het blijft de Formule 1, dus het is mogelijk. Wonderen zijn de wereld nog niet uit en ik hoop dat ze erbij zitten. Een strijd vooraan is het mooiste voor ons allemaal. Ze roepen het tegenwoordig zo hard: 'we kunnen niet wachten op de W15'. Die termen zie je overal voorbijkomen en ik schiet dan in een modus van: 'kom maar op'."

Ook interessant:

Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen

Er gaan geruchten dat Leclerc een nieuwe megadeal tekent met Ferrari. Hoe kijken onze kenners Dimmers, Coronel en Mosterdijk daar tegenaan? En hoe diep moest Verstappen werkelijk gaan?

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust