Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Van den Goorbergh jaagt op MotoGP: "Zelfde aanpak als Jos en Max Verstappen"

Het soort route dat Max Verstappen bewandelde met vader Jos om de Formule 1 te bereiken, wordt nu gevolgd door een bekende coureur en zijn zoon in de motorsportwereld. Zonta van den Goorbergh werkt zich met vader Jurgen op richting de MotoGP. Dit weekend rijdt hij zijn eerste internationale races van 2019.

Zonta van den Goorbergh is nog maar dertien jaar oud, maar neemt dit jaar al deel aan twee serieuze internationale motorraceklassen. Dit weekend debuteert hij in de European Talent Cup in het Portugese Estoril. Prominenter is zijn selectie voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup, waarmee Van den Goorbergh in het voorprogramma van diverse MotoGP-raceweekends in actie komt. Zo racet hij 4 en 5 mei op het circuit van Jerez en eind juni tijdens de Dutch TT in Assen. In beide klassen wordt met materiaal afgeleid van Moto3-fietsen gereden. "Hij is één van de allerjongsten. Normaliter doe je meerdere seizoenen mee en ga je pas in het derde jaar strijden om het kampioenschap", vertelt vader Jurgen van den Goorbergh in een interview met RacingNews365 . De Brabander reed als motorcoureur zelf 165 GP's en deed meermaals mee aan de Dakar Rally, maar richt zich nu volledig op de carrière van Zonta. "We bereiden alles heel goed voor, van materialen tot sponsoren. En we gaan steeds samen naar Spanje voor trainingen en wedstrijden. Dit is precies hetzelfde verhaal als met Jos en Max Verstappen. Jos zei volgens mij eens: 'Dit kun je maar één keer doen, zoveel energie kost het. Maar dat wíl je ook, want je hebt zelf die ervaring.' Jos heeft dat kunnen doen met Max, ik probeer dat nu met Zonta."

Dat voordeel is volgens de oudere Van den Goorbergh niet te onderschatten: "Andere vaders met weinig of geen ervaring hebben geen idee! Bovendien werk ik met een blik op de toekomst: ik heb een hele hoop mensen om me heen verzameld in de motorsportwereld voor steun. Als er ook maar iets is wat ik niet weet, kan ik gelijk iemand daarvoor bellen. Met alleen een bekende naam kom je er niet." Druk wil hij Zonta absoluut niet opleggen, zeker niet in zijn eerste grote internationale seizoen. Vooral met het oog op de Red Bull MotoGP Rookies Cup: "Dit is nog steeds een leerjaar, die opdracht heeft 'ie van mij en sponsoren. Een paar leuke resultaten zijn leuk, maar we beginnen echter achteraan. Gelukkig went Zonta heel snel, ook op nieuwe circuits."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'