Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Giedo van der Garde

Van der Garde: "Dan gaat het denk ik toch tussen Verstappen en Hamilton"

De Grand Prix van Brazilië is de eerste stop van de laatste double header van 2022. Wie gaat er winnen? Giedo van der Garde kijkt in gesprek met RacingNews365 in zijn glazen bol.

Hamilton Verstappen USA
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Giedo van der Garde verwacht dat Red Bull en Verstappen komend weekend in de GP van Brazilië de torenhoge favorieten zijn, maar in gesprek met RacingNews365 ziet hij een 'oude bekende' als grote tegenstander.

"Heel eerlijk? Ik denk dat Mercedes wel mee kan komen, want met die updates in de Verenigde Staten hebben ze echt stappen gemaakt en ook dit is weer een circuit dat hoger gelegen is dan normaal."

"Ook dat zal wel weer wat in het voordeel van Mercedes zijn. Lewis Hamilton is er altijd goed, maar dat geldt ook voor Max Verstappen, dus ik denk dat het tussen die twee gaat en dat Ferrari wederom niet meedoet."

Gevraagd of Mercedes nu dan definitief voorbij is aan Ferrari, antwoordt Van der Garde weifelend: "Nou... dat durf ik nog niet helemaal te zeggen, maar misschien nog niet. Ik denk dat Mexico echt een one-off was voor Ferrari, maar ik denk ook zeker dat Mercedes in de buurt is gekomen."

"Misschien dat Ferrari over één rondje wel gewoon de beste auto heeft samen met Red Bull, maar in de race hebben ze heel veel problemen met de banden. Ze roken die banden echt gewoon op, dat terwijl Mercedes gewoon een hele goede racepace uit die auto weet te halen."

Een clean sweep voor Verstappen?

Als Van der Garde een winnaar voor komend weekend aan moet wijzen, komt hij toch bij één naam uit: "Dan denk ik dat Verstappen die race wel gewoon gaat winnen. Die zit zo lekker in zijn flow en alles gaat goed, maar hij zal concurrentie krijgen van Hamilton."

Het ontbreekt Verstappen niet aan motivatie, ook al zijn de hoofdprijzen voor hem dit seizoen al binnen. Hij blijft presteren op de toppen van zijn kunnen: "Weet je, als de druk er eenmaal af is, dan gaat het soms ook gewoon vanzelf. Dan heb je plezier en maakt het allemaal niet zo veel meer uit als hij een keer een fout maakt of als hij 'm een keer in de muur gooit. Zonder druk en mét plezier ga je soms zelf nog wel harder en dat zie je nu gewoon."

Kan hij dit seizoen zestien races winnen en dus ook de laatste twee overwinningen pakken? "Die gaat hij wel aantikken dit jaar", is de autocoureur stellig.

Ook interessant:

Zet deze coureur naast Verstappen en je hebt het ideale Formule 1-team

Red Bull was in gesprek met Norris. Wat voor een team zou dat opleveren? Coronel weet het: 'Het ideale F1-team!'. Maar of het zo verstandig zou zijn voor de Brit...

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023