Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Giedo van der Garde

Van der Garde dolblij met nieuwe Le Mans-kans: "Ik wil winnen!"

Giedo van der Garde is ook na het verdwijnen van Racing Team Nederland aanwezig in het enduranceracen. Dit jaar doet hij weer mee aan de 24 uur van Le Mans.

Giedo van der Garde Daytona 24
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © TDS Racing
De afgelopen jaren was Giedo van der Garde actief voor Racing Team Nederland, maar na de hele affaire rond Frits van Eerd werd het team opgedoekt. Van der Garde vond dit jaar alsnog een zitje in de Amerikaanse IMSA Endurance klasse en ook zal hij dit jaar meedoen aan de 24 uur van Le Mans.

Hij zal namelijk samen met het Franse Graff Racing meedoen aan de befaamde langeafstandsrace. Het doel? De zege in de LMP2 Pro-Am-klasse. Hij zal samen met Francious Heriau, tevens de IMSA-teamgenoot van de Nederlander, aan de start staan, vergezeld door Patrick Pilet, die sinds 2009 elk jaar onafgebroken heeft meegedaan aan de 24 uur van Le Mans.

Van der Garde is blij dat hij na een jaartje zonder Le Mans - vorig jaar stond Racing Team Nederland op de reservelijst voordat ze zich terugtrokken - weer mee kan doen. "Nadat we in 2021 het Pro-Am-kampioenschap in de World Endurance Championship wonnen, wilde ik zó graag de 24 uur van Le Mans winnen. Samen met Francois en Patrick ben ik superblij dat we weer een kans hebben om Le Mans te winnen. Al helemaal tijdens de honderdste editie!"

De 24 uur van Le Mans vindt plaats op 10 en 11 juni.

Ook interessant:

Getergde Verstappen zal direct hard terug slaan

In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de strijd tussen Verstappen en Perez in Baku. Werd Max op waarde geklopt? Maar er is nog veel meer te bespreken, zoals hieronder te beluisteren is.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull