Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Van der Garde: "Geweldig om duizenden F1-fans een onvergetelijke dag te geven"

Voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde is een van de gezichten van Ziggo F1 Live dit weekend in de Ziggo Dome. Het grootste Nederlandse Formule 1-spektakel wordt door 13.500 racefans bijgewoond.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Formule 1 is in enkele jaren in Nederlander uitgegroeid van een sport met een relatief kleine fanschare, tot de nummer twee sport. Een ontwikkeling die we ook terug zien in de evenementen die georganiseerd worden. Een voorbeeld hiervan is Ziggo F1 Live in de Ziggo Dome. Zondag 30 juni zijn daar 13.500 F1-fans aanwezig om de Grand Prix van Oostenrijk te kijken.

Het moet een onvergetelijke dag worden, waarbij Giedo van der Garde samen met Jan Lammers een van de hosts is. RacingNews365 blikt met hem vooruit op het evenement. "Het is heel gaaf om dit te doen. Ik heb zelf Formule 1 gereden, maar toen was de sport nog veel minder populair. Sinds de komst van Max in de F1 is het een waar gekkenhuis geworden in Nederland, dat komt door zijn persoonlijkheid en zijn prestaties."

"Het is heel mooi om te zien en erg goed voor de autosport in Nederland. We mogen hier echt trots op zijn!"

Van der Garde en Lammers nemen de Formule 1-fans bij de hand en voorzien de bezoekers samen met Jack van Gelder en Rob Kamphues van het laatste nieuws en achtergrondinformatie over de F1. Tevens wordt de grootste Formule 1-quiz van Nederland gespeeld die georganiseerd wordt in samenwerking met RacingNews365.

"Ik heb een super mooie rol en kijk erg uit naar het evenement. Natuurlijk zit ik al vaak bij Ziggo in de studio, maar om in de Ziggo Dome te staan, waar normaal grote artiesten optreden, dat is echt heel gaaf. We gaan er een zeer mooi event van maken en laten vanuit onze ervaring als coureur de bezoekers de Formule 1 van dichtbij meemaken."

Vorig jaar won Max Verstappen verrassend de Oostenrijkse Grand Prix. Bij een herhaling daarvan gaat het dak van de Ziggo Dome af, weet ook Van der Garde, alleen is de kans op herhaling klein door de dominantie van Mercedes.

"Als die twee Mercedessen met elkaar crashen... dan maakt Max een kans", grapt Van der Garde. "Ik verwacht niet dat Max hem wint, want Mercedes heeft het zo goed voor elkaar. We moeten hopen op een verrassing, net als vorig jaar toen iedereen zijn banden aan gort reed behalve Max."

0 reacties