Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Van der Garde: "Mercedes-problemen zullen nog maanden aanhouden"

Giedo van der Garde denkt dat we de komende maanden Mercedes nog wel even verder zullen zien kwakkelen, want de problemen lijken niet van de een op de andere dag verholpen te kunnen worden.

Na twee Grands Prix staat Mercedes weliswaar nog op de tweede plek in het Formule 1-kampioenschap, maar het moge duidelijk zijn dat het nog niet gaat zoals ze hadden gehoopt. Een paar teams delen mee in de malaise, zo merkt Giedo van der Garde op in gesprek met RacingNews365 . Onder meer McLaren en Aston Martin presteren dit seizoen vooralsnog namelijk ondermaats. "Dat kon je al bij de tests zien. Iedereen zei dat de McLaren-bolide er goed uit zag, maar op het circuit vond ik dat niet zo", zo oordeelt de coureur van Racing Team Nederland, die in Barcelona aanwezig was tijdens de testdagen. "Die auto van McLaren gleed alle kanten op en natuurlijk stonden ze een keer bovenaan, maar dan zie je dat ze met weinig brandstof reden en het een vertekend beeld was. McLaren en Aston Martin hebben het niet goed voor elkaar, maar het is wel grappig om te zien dat ze een Mercedes-motor hebben. Die hebben het ook niet goed voor elkaar, Mercedes zelf, motorisch. Daar hebben ze nog wel wat werk te verrichten."

Mercedes problemen houden nog wel even aan

Een mooi bruggetje om verder te kijken naar de problemen van Mercedes, die volgens van der Garde nog wel even aan zullen houden. "Dat kan nog wel maanden duren hoor", roept hij. "Dat gaat stapje voor stapje, met kleine updates. Het gat is groot, dus het gaat denk ik nog wel een tijdje duren voordat het gedicht is." De hoop is voor Mercedes zeker nog niet vervlogen, benadrukt de Viaplay-analist. "Mercedes heeft een hele andere filosofie dan Red Bull en Ferrari en daar moeten ze nu wel mee gaan werken. Het team heeft genoeg dingen om op te lossen, maar het is wel een team dat zich hard terug kan knokken en ervoor kan zorgen dat ze het goed voor elkaar hebben." De podiumfinish voor Lewis Hamilton in Bahrein was een opsteker voor het team, denkt Giedo, die gelooft in een wederopstanding van de regerend wereldkampioenen. "Hamilton lag in Bahrein weliswaar een halve minuut achter voordat de safety car in de slotfase van de race op de baan kwam, hij scoorde uiteindelijk toch vijftien punten." "Dat is belangrijk voor zo'n team, dus ze hebben wel al een goed aantal punten gehaald ondanks hun gebrek aan pace. Een team als Mercedes kan relatief snel terugslaan en uiteindelijk zullen ze een competitieve auto hebben en strijden om GP-zeges. Dat kan echter nog wel even duren, want ze komen momenteel gewoon te kort en zijn te langzaam. Mercedes heeft niet de grip en downforce zoals Red Bull en Ferrari dat wel hebben."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'