© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Van der Garde: 'Ricciardo kan soms ook een klootzak zijn'

09 aug. 2017 14:07 Ruud Dimmers 0 reacties
Daniel Ricciardo en Max Verstappen zijn vaak erg aan elkaar gewaagd. Daar waar de Nederlander voor de camera's wel eens flink de pest erin kan hebben, leek het alsof teamgenoot Ricciardo altijd de vrolijke en rustige van de twee was. Sinds Hongarije weten we dat de glimlach van Daniel soms ook plaatsmaakt voor woede.

Giedo van der Garde verwacht progressie bij Red Bull

Giedo van der Garde ziet dat Verstappen en Ricciardo het team van Red Bull naar een hoger niveau tillen. Dit seizoen gaat het niet meer om de zeges en titels en is de sfeer vaak relaxed. Volgend jaar zal dat mogelijk veranderen.

"Daniel is een leuke gozer en je kan ermee lachen, maar ik denk dat hij als coureur ook een klootzak kan zijn. Dat moet je ook zijn, want anders kom je hier niet. Je kan geen races winnen of ver komen in het kampioenschap als je dat niet bent."

"Nu is het allemaal leuk en aardig, maar volgend jaar gaan we wel zien wat er gaat gebeuren tussen Max en Daniel," laat hij aan Motorsport.com weten.

De gedroomde zegetocht van Red Bull blijft in 2017 achterwege, maar Van der Garde heeft er goede hoop op dat Red Bull volgend jaar wel succesvol kan zijn. De Formule 1 regels voor 2018 veranderen nauwelijks en het team is bezig aan een inhaalrace. Topontwerper Adrian Newey is volledig betrokken bij het project, wat voor progressie moet zorgen.

"Iedereen riep dat Max wel even kampioen zou worden en dat Red Bull het te kloppen team was dankzij de nieuwe regels. Ze zijn helaas het derde team, maar wel bezig aan een inhaalslag. Ze moeten goede mensen op de auto van volgend jaar zetten, dan kunnen ze straks meestrijden om de overwinningen," voorspelt de voormalig F1-coureur.

Belangrijk in het verhaal is wel dat motorleverancier Renault mee moet kunnen in de ontwikkelingssnelheid van Red Bull. Voor alsnog brengt Renault dit seizoen te weinig. In 2018 komt de Franse motorleverancier met een nieuwe krachtbron die dan 'echt' minimaal gelijkwaardig moet zijn aan die van Mercedes.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen