Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Van der Garde: "Russell gaat niet naar Mercedes"

Voor Giedo van der Garde is het zo klaar als een klontje: George Russell blijft volgend jaar 'gewoon' bij Williams voor een vierde seizoen bij dat team. Mercedes is in zijn ogen geen optie.

Russell Silverstone 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Er wordt over het algemeen aangenomen dat George Russell volgend jaar het Mercedes-stoeltje van Valtteri Bottas overneemt. Teambaas Toto Wolff lijkt daar in steeds meer interviews met een knipoog naar te hinten, maar Giedo van der Garde denkt dat het er niet van gaat komen, zo vertelt hij in het Formule 1 Café van Ziggo Sport.

De heren aan tafel zijn het erover eens dat Russell volgend jaar naar Mercedes gaat, met uitzondering dus van Van der Garde. "Ik ben daar niet van overtuigd. Ik denk dat Russell niet bij Mercedes terechtkomt zo lang Hamilton daar nog rijdt."

Waar hij dan komt te rijden? "Die blijft gewoon bij Williams", aldus de Racing Team Nederland-coureur.

Richard Verschoor, de Formule 2-coureur die ook aan tafel zit, denkt wel te weten dat Russell wél naar Mercedes-gaat en wijst direct een in zijn ogen logische kandidaat aan voor het vrijgekomen Williams zitje: zijn F2-concurrent Guanyu Zhou. "Die maakt wel kans denk ik, ook omdat hij geld mee kan nemen."

Of Nyck de Vries nog een optie is voor Williams? Van der Garde, die De Vries goed kent als zijn voormalig teamgenoot bij Racing Team Nederland, denkt van niet: "Ik zie dat niet gebeuren. Hij heeft er de kwaliteiten voor, maar hij heeft een goed contract met Mercedes in de Formule E en in het langeafstandsracen zit hij bij Toyota. Ik verwacht dat hij die kant op zal blijven gaan en de Formule E blijft doen."

Ook interessant:

Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste crash uit de carrière van Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton als aanstichter maximaal profiteerde op op Silverstone met de zege aan de haal te gaan. Terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis verbleef, vierde hij uitbundig zijn zege.

Meer dan genoeg stof tot napraten, want wie zat er nu fout? Wat de straf van Hamilton te laag? Gaat Verstappen nu revanche nemen?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken dit alles in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

34 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull