Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Giedo van der Garde

Van der Garde stelt Verstappen-fans gerust: "Als er gevochten en gestreden moet worden..."

De voorsprong van Max Verstappen in het rijderskampioenschap ten opzichte van Lando Norris is de afgelopen races flink teruggelopen, naar in totaal 62 punten met nog acht races te gaan. Giedo van der Garde spreekt zijn verwachting uit voor de afloop van dat kampioenschap in gesprek met RacingNews365.

Verstappen win Spain
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen ging de zomerstop in de Formule 1 in met een voorsprong van 78 punten op zijn naaste concurrent Lando Norris. Daar waar de hoop was dat de vorm gekeerd kon worden in Zandvoort en Monza, bleek niks minder waar te zijn. De achterstand op de concurrentie was namelijk zeer groot en Norris liep pardoes 16 punten in op Verstappen. De marge is zo geslonken naar 62 punten.

De problemen zijn dus zeer zeker aanwezig bij Red Bull Racing, maar voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde maakt zich niet zoveel zorgen. "Er zijn genoeg mensen en knappe koppen op de fabriek, die weten hoe de auto in elkaar is gezet, getekend en hoe de auto in de windtunnel functioneert. Het is aan die mensen om dat ook weer op te lossen. En ik denk dat ze dat echt wel voor elkaar kunnen krijgen. Dat kost misschien alleen wat meer tijd dan vroeger, maar dat maakt ook niet uit", zo vertelt Van der Garde in een interview met RacingNews365.

"Ik denk dat ze nog steeds het voordeel hebben dat Max zo'n voorsprong heeft in het kampioenschap. Ze moeten er intern bij Red Bull voor zorgen dat de problemen worden opgelost. Als ze dat eenmaal hebben opgelost en de balans is terug, dan zie je Max wel weer races winnen."

Vertrouwen en geloven

Al heeft Verstappen die overtuiging op dit moment niet, maar Van der Garde laat zich daar niet door uit het veld slaan. "We weten ook allemaal dat Max pusht om het team naar voren te helpen en de problemen zo op te lossen. Als het probleem wordt opgelost, dan gaat hij weer races winnen. En dan moet hij ook zijn kampioenschap naar binnen trekken. We moeten het vertrouwen hebben en erin geloven. Ik denk dat dat het allerbelangrijkste is."

Daarbij verwacht de man die in 2013 voor Caterham reed, dat het probleem in ieder geval dit seizoen nog wordt opgelost. "Dat hoop ik wel, anders duurt het wel heel lang. Ze hebben in ieder geval acht races de tijd om het op te lossen, anders zullen ze het wel zwaar gaan krijgen. Ik verwacht dat ze het wel op gaan lossen."

De grote vraag met nog acht races te gaan is: gaan beide kampioenschappen naar Red Bull Racing toe? Van der Garde heeft wel een idee: "Het constructeurskampioenschap is moeilijk. Je ziet dat Perez het moeilijk en zwaar heeft. Hij heeft veel meer moeite met de auto dan Max, omdat Max gewoon om de problemen heen kan rijden." En de rijderstitel? "Ik vertrouw erop dat Max die binnen gaan halen. En ik verwacht dat ook wel, omdat hij de ervaring heeft. Hij weet hoe zo'n titel naar zich toe komt. En als er echt gevochten en gestreden moet worden, dan is hij degene die dat kan."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld