Van der Garde trots op Racing Team Nederland

18 jun. 2018 07:14 Ruud Dimmers 0 reacties
Racing Team Nederland behaalde een negende plaats in de LMP-2 klasse in de 24 uur van Le Mans. Een resultaat waarop het team trots mag zijn.

Van der Garde tevreden met resultaat

Met Frits van Eerd, Jan Lammers en Giedo van der Garde stond Racing Team Nederland aan de start van de 24 uur van Le Mans. Vanaf een veertiende startpositie in de LMP2-klasse kende het team een vliegende start. Van der Garde wist in de eerste uren op te rukken naar een vijfde positie.

Mede door wat kleine technische problemen verloor het team terrein en finishte het uiteindelijk als negende in haar klasse en dertiende algemeen. Van der Garde blikt bij RTL 7 tevreden terug.

"Ik denk dat we tevreden mogen zijn. De laatste uren in de auto waren heftig en ik stapte kapot uit. We mogen tevreden zijn hoe we als team hebben gepresteerd. We hadden wat kleine mankementen, waaronder twee keer een probleem met de uitlaat. Daardoor verloren we tijd, maar ik denk dat we erg trots mogen zijn."

Tijdens de race zat de snelheid er prima in, maar de kwalificatie vond Van der Garde rampzalig. Een verklaring daarvoor heeft hij niet.

"Ook in Spa ging het tijdens de kwalificatie niet en waren we 3-4 seconden langzamer dan de top. In de race kon ik naar de top 5 toe rijden. We weten nog niet waardoor dit komt. Ik geloof niet dat ik het kwalificeren verleerd ben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen