Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Van der Garde: 'Verstappen behoort nu al tot de beste coureurs in de Formule 1'

Volgens oud-Formule 1 coureur Giedo van der Garde heeft Max Verstappen een grote stap gezet in 2017. Van der Garde vindt de Nederlander beter en slimmer in de duels dan Sebastian Vettel, terwijl laatstgenoemde al vier wereldtitels achter zijn naam heeft staan. Verstappen behoort dan ook tot de beste coureurs in de Formule 1 volgens van der Garde.

Max Verstappen begon dit jaar aan zijn derde seizoen in de Formule 1. Op voorhand hoopte hij mee te kunnen doen om de titel, maar achteraf werd het vooral een seizoen vol frustraties én veel leermomenten. Desondanks kon Verstappen nog wel zijn duels uitvechten met titelkandidaat Vettel en daarin kwam Verstappen vaak als winnaar uit de bus. "In de duels is Max beter dan Vettel. Hij is beter in het verdedigen van zijn positie en het aanvallen van een plek" , zegt van der Garde tegen Motorsport Magazin. "Vettel is misschien iets beter in de kwalificatie, maar Max is beter in de race. Je moet ook niet vergeten dat Vettel al vier wereldtitels heeft."

In de kwalificatie is Verstappen echter een stuk verbeterd dit seizoen. Van der Garde vindt dan ook dat Verstappen een erg goed seizoen heeft gehad. "Vorig seizoen moest hij nog een beetje zoeken, maar dit seizoen was hij indrukwekkend in de kwalificatie" , zegt van der Garde over de kwalificatie van Verstappen. "Naast zijn kwalificatie hoeft hij eigenlijk niet veel meer te leren. Hij heeft race-intelligentie, kan goed verdedigen en goed aanvallen" , vervolgt hij. "Hij heeft dit seizoen grote stappen gezet en zich goed ontwikkeld. Max hoort nu al bij de beste coureurs in de Formule 1" , besluit van der Garde vol lof over zijn landgenoot.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'