Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

Van der Garde wijst verrassend podium aan voor GP Bahrein

De Formule 1 staat aan de vooravond van de eerste Grand Prix van 2023. De wintertests hebben veel duidelijk gemaakt en aan de hand daarvan durft F1-analist Giedo van der Garde zich wel te wagen aan een podiumvoorspelling.

Verstappen Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Formule 1-wintertest zitten erop en in tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, hebben we volgen Giedo van der Garde heel wat kunnen leren van de testdriedaagse op het Bahrain International Circuit. De voormalig Formule 1-coureur en huidige Viaplay-analist heeft genoeg munitie om redelijk stelling met een top drie voor de aankomende Grand Prix te komen.

Voor wat betreft de winnaar kan de IMSA-coureur maar bij één man uitkomen: Max Verstappen. Wat Van der Garde betreft is hij niet alleen de favoriet voor de aankomende race, maar gaan we hem net als vorig jaar veelvuldig op het de hoogste trede van het podium zien.

"Ik durf wel te zeggen dat hij er zeker tien gaat winnen, te beginnen in Bahrein", aldus Van der Garde in gesprek met RacingNews365. Dat is natuurlijk fantastisch voor de Verstappen-fan en voor Verstappen zelf", zo vervolgt hij, om daar vervolgens voor de neutrale fan een kanttekening bij te plaatsen.

"Voor de kijker is het natuurlijk het allermooiste wat er in 2021 is gebeurd (met en tegen Lewis Hamilton, red.). Dat is iets dat je nooit meer gaat vergeten. Je wil natuurlijk dat het spannend is en spannend blijft en dat je daadwerkelijk een competitie voorgeschoteld krijgt."

Maar volgens de coureur is daar ook wel degelijk ruimte voor, aangezien Red Bull in zijn ogen voor wat betreft pure snelheid misschien niet eens zo heel ver voor staat. Het is op een ander vlak dat Red Bull in de ogen van Vd Garde ver voor ligt.

"Ik weet dat Red Bull goed de winter uit is gekomen en dat ze een goede auto gebouwd hebben waar de filosofie gewoon van klopt, terwijl Ferrari een stap heeft gezet, maar wel een probleem lijkt te hebben met de bandendegradatie. Dat maakt dat het in de kwalificatie denk ik dichtbij elkaar zal zitten, maar dat Red Bull qua racepace toch beter is, zeker met Max Verstappen die zo goed omgaat met zijn banden."

Mede daardoor vinden we op de tweede plaats geen Ferrari terug, maar Sergio Perez. Volgens de analist heeft dat deels te maken met de goede auto, maar zeker ook met Perez zelf: "Hij is goed op dit circuit, hij heeft er nota bene ooit een race gewonnen (Outer Circuit 2020, red.). Maar hij heeft denk ik ook vertrouwen getankt op die laatste testdag en dat zal hem een goede boost geven. Ik verwacht daarom dat het een één-twee wordt."

Ook op P3 schittert in de voorspelling van Van der Garde Ferrari door afwezigheid. "Om daar Charles Leclerc neer te zetten, is wel een beetje saai, nietwaar, dus in plaats daarvan ga ik voor Fernando Alonso." Ja, de wens is deels vader van de gedachte, maar Vd Garde verwacht daadwerkelijk heel veel van de veteraan.

"Ik denk sowieso dat Aston Martin met Mercedes kan vechten om P3 bij de constructeurs. Als je ziet hoe goed die auto op de weg ligt en hoe verfijnd die auto er tot in de kleinste details uitziet en als je dan ook nagaat, dat ze bijna geen problemen hebben gekend, moet je concluderen dat ze enorme stappen hebben gezet. De long run met Alonso was ook súper goed."

Een verrassende top drie dus, maar met een knipoog.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten direct toeslaan in Bahrein

De testdagen voor het nieuwe Formule 1-seizoen zitten erop en er wordt weer geracet! De Grand Prix van Bahrein staat op het programma en dat is meer dan genoeg reden voor Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk om weer samen te komen voor een gloednieuwe RN365 F1-podcast! In de nieuwste aflevering bespreken we uitgebreid de testdagen en blikken we vooruit op de eerste Grand Prix van 2023!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië