Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Giedo van der Garde

Van der Garde ziet druk op Perez niet verder toenemen

Het contrast tussen de twee Red Bulls kon niet groter zijn tijdens de Grand Prix van Mexico. Sergio Perez viel uit in de eerste bocht, terwijl Max Verstappen dominant naar de zege reed. Giedo van der Garde velt zijn oordeel over de prestaties van de beide coureurs.

Perez crash mexico
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

De start van de Grand Prix van Mexico maakte veel tongen los. Max Verstappen en Sergio Perez kwamen geweldig van hun plek en plaatsten polesitter Charles Leclerc in de sandwich voor de eerste bocht. Perez leek de leiding te grijpen, maar stuurde vroeg in en moest dat bekopen met een forse tik en een lancering. De lokale held viel uit, waarna Verstappen, die de leiding greep, dominant naar de 51e zege uit zijn carrière reed. Giedo van der Garde wijst in een interview met RacingNews365 Perez als schuldige aan voor het incident.

"Het was een fout, hij was veel te agressief en te gretig", vertelt Van der Garde. "Ik denk dat hij de tweede en derde bocht had gehaald als hij later instuurde en Verstappen en Leclerc meer ruimte liet. Misschien reed Checo dan zelfs aan de leiding. Het kan daar wel via de buitenkant, alleen moet je de anderen wel ruimte geven. Anders krijg je dit."

De Nederlander, die in 2013 bij Caterham een jaar Formule 1 reed, merkte dat Perez graag wat wou laten zien voor eigen publiek. "Het was de druk en hij wilde graag wat laten zien in Mexico. Hij was gretig en had een megastart, dus dan wil je als eerste de bocht in duiken. Je ziet gewoon dat hij te vroeg instuurt. Dan ben je de lul. Ik snap dat Red Bull na afloop lief voor hem was, want wat moet je er anders van zeggen? Je bent in het land van de Mexicanen."

"Max heeft alles onder controle"

"Ik denk niet dat de druk op Perez verder wordt opgevoerd", vervolgt Van der Garde zijn verhaal. "Er is daar intern al genoeg over gesproken en hij beschikt over een contract voor 2024. Dat is inmiddels ook al twintig keer gezegd. Natuurlijk zullen er bepaalde clausules in het contract staan, maar hij staat nu gewoon nog tweede in het kampioenschap. Het doel is om dat te behalen en volgend jaar begint hij weer op nul punten. Als Formule 1-coureur heb je altijd druk, of je moet Max Verstappen heten."

Verstappen reed in Mexico naar zijn zestiende zege van het seizoen, een nieuw record. Vooral zijn laatste stint op de hards was indrukwekkend, want bijna alle tijden zaten 35 rondes lang binnen een halve seconde van elkaar. De langeafstandscoureur weet hoe zo'n stint tot stand komt. "Max heeft zo veel vertrouwen. Als je dit al jarenlang doet en de beste begeleiding hebt gehad van je vader... Als Max in de auto stapt, is hij altijd een van de snelste. Hij laat dit soort dingen zien als hij over de juiste auto beschikt. Je ziet dat hij dan geen fouten maakt, koel blijft bij de starts en perfect met de banden omgaat. Hij heeft alles onder controle."

Van der Garde komt ook nog lachend terug op de Ajax-uitspraken van Verstappen. De wereldkampioen, fervent PSV-fan, plaagde zijn vriend na het 5-2 verlies van de Amsterdamse voetbalclub. "Ik heb van de week met hem zitten appen. Hij zei tegen me dat hij met me te doen had. Je moet af en toe ook kunnen geinen natuurlijk. Dat heb ik de afgelopen jaren veelvuldig andersom kunnen doen toen Ajax kampioen werd en vaak van PSV won."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"