Van der Mark bereidt zich voor op SBK-seizoen: “Ik voel geen pijn meer”

03 feb. 18:00 René Oudman 0 reacties
Ondanks dat Michael van der Mark dankzij twee overwinningen in 2018 zijn meest succesvolle Superbike-seizoen tot dusver afwerkte, eindigde het vorige jaar in mineur. De 26-jarige Rotterdammer liep namelijk een breuk in zijn schippersbotje op.

Gedurende de winterstop moest de Nederlander zodoende rust houden, iets waar hij overigens pas later achter kwam – in eerste instantie was men namelijk helemaal niet op de hoogte van de ernst van de situatie. In gesprek met Racingnews365 vertelt Van der Mark over zijn blessure en het aanstaande Superbike-seizoen.

“Het gaat goed!”, lacht Van der Mark, als hem wordt gevraagd naar het dagelijkse reilen en zeilen. “Eindelijk mag ik weer rijden. Het herstel van de blessure heeft wel zo lang geduurd als dat de dokter me had voorspeld.” De rijder van Pata Yamaha werkte in de afgelopen weken testdagen af in Spanje en Portugal, ter voorbereiding op het Superbike-seizoen 2019. Over drie weken mogen Van der Mark en zijn collega’s alweer aan de bak, aangezien het eerste raceweekend op het Australische Phillip Island dan op het programma staat.

Van der Mark is nog niet volledig hersteld van het gebroken schippersbotje, maar heeft er op de motorfiets in ieder geval geen last van. “Op dit moment zit ik op negentig procent. Voor de start van het seizoen haal ik de honderd wel, in Australië moet het goed zijn. Tijdens het rijden voel ik het wel, maar echt pijn heb ik niet meer. Daar ben ik uiteraard blij mee, want je weet nooit hoe het op de motor gaat voelen.”

Het schippersbotje is, dankzij Jorge Lorenzo, vaker in het nieuws gekomen. De Spaanse MotoGP-coureur brak recentelijk zijn schippersbotje en moet nu vrezen voor deelname tijdens de start van het nieuwe seizoen. “Het schippersbotje zit tussen je arm en je hand”, legt Van der Mark uit. “Daar zitten een paar kleine botjes en bij mij is eentje daarvan gebroken. Het moeilijke aan het schippersbotje is dat er maar één bloedvat inzit, dus komt er weinig bloed en zuurstof bij.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen