Van der Mark draait superseizoen: “Denk meer na dan vroeger”

11 aug. 2018 09:00 René Oudman 0 reacties
De meest succesvolle Nederlandse motorcoureur van het moment is ontegenzeggelijk Michael van der Mark. De 25-jarige Rotterdammer zegevierde in 2018 al tweemaal in het Superbike-wereldkampioenschap en wil maar wat graag een derde overwinning aan zijn erelijst toevoegen.

Van der Mark draait zijn vierde SBK-seizoen en waar hij in voorgaande jaren niet verder kwam dan tweede en derde plaatsen, heeft hij dit jaar zoals gezegd het Wilhelmus al doen klinken. “Ik weet echter niet of dit mijn beste jaar tot nu toe is, hoor”, laat de motorcoureur in gesprek met Racingnews365 weten. “In 2014 werd ik kampioen in de Supersport-klasse, de categorie direct onder de Superbike. Toen ging het ook wel erg goed.”

“Wat de Superbike betreft is 2018 sowieso wel mijn beste jaar. Ik ben natuurlijk volwassener, al was het ook niet best geweest als ik in de afgelopen vier jaren niet ouder was geworden!”, grapt de Rotterdammer. “In 2014 was ik gewoon snel en voelde alles goed. Nu ben ik snel en heb ik geleerd om beter met de motor om te gaan en anders te rijden in wedstrijden. Ik denk meer na dan vroeger.”

Ondanks dat alles de goede kant opgaat, meent Van der Mark nog steeds verbeterpunten te zien. “Ik heb nog iets te vaak moeite met het rijden van één snel rondje in de kwalificatie. Als het niet goed voelt, dan lukt het ook niet. Dat is iets waar mijn teammaat Alex Lowes minder problemen mee heeft. Als ik dat kan verbeteren, dan start ik ook wat vaker naar voren.” Constante rondetijden noteren is volgens Van der Mark juist zijn sterkste punt. “Op Misano heb ik volgens mij twintig ronden afgelegd waarvan de rondetijd binnen een halve seconde zat!”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen