© Yamaha

Nieuwsoverzicht

Van der Mark: “Formule 1-race op TT Circuit geen enkel probleem”

03 aug. 2018 08:00 René Oudman 1 reacties
Waar veel motorcoureurs zich tegen een Formule 1-race op het TT Circuit in Assen uitspreken, kan de meest succesvolle Nederlandse rijder van dit moment juist uitzien naar een Grand Prix. Superbike-coureur Michael van der Mark zegt totaal geen moeite te hebben met de mogelijke komst van de koningsklasse van de autosport naar het circuit op de Drentse heide.

"Ik denk dat het voor Nederland nu wel het moment is”, laat Van der Mark in gesprek met Racingnews365 weten. “Ze willen natuurlijk heel graag een Formule 1-race hebben, helemaal nu met Max Verstappen. We hebben een mooi circuit liggen, ik denk niet dat het voor auto’s een onwijs mooi circuit is, maar ik denk dat Nederland wel klaar is voor een Formule 1-race.”

Collega-rijder Valentino Rossi liet zich enkele weken geleden ontvallen geen voorstander te zijn van autoraces op motorcircuits, maar Van der Mark deelt de mening van de Italiaanse legende niet. “Ik vind het eigenlijk alleen maar gaaf als het gaat gebeuren.”

Tijdens het MotoGP-weekend op het Circuit of the Americas klaagden rijders steen en been over de staat van het circuit. Deze zou volgens de motormannen in de loop der jaren zijn verslechterd door de hoge krachten die vrijkomen als een Formule 1-wagen op topsnelheid door een bocht raast. “Het COTA is onwijs hobbelig door de auto’s, maar dat is nu eenmaal zo”, klinkt Van der Mark nuchter. “Dat gebeurt toch met circuits. Ik vind het alleen maar fantastisch als we een Formule 1-race zouden krijgen in Nederland en zou hem, als ik de tijd zou hebben, denk ik ook wel bezoeken.”

Van der Mark is ervan op de hoogte dat er enige aanpassingen aan het TT Circuit gedaan moeten worden, maar wil ook daarin niet van het negatieve uitgaan. “Als ze maar geen grote dingen gaan veranderen. Maar: als er iets verandert, kan dat misschien ook wel positief uitpakken voor ons. We zullen het eerst allemaal moeten zien, maar ik snap wel dat er van motorrijders kritiek op is. Maar waarom zouden we geen Formule 1 Grand Prix van Nederland organiseren? We hebben een mooi circuit, we hebben een Nederlander die leuk meerijdt en we hebben het land dat het graag wil.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen