Van der Mark mogelijke vervanger van Valentino Rossi

09 sep. 2017 16:13 Ruud Dimmers 0 reacties
Mogelijk heeft Nederland er binnenkort weer een MotoGP-coureur bij. Michael van der Mark staat op de shortlist van Yamaha om de geblesseerde Valentino Rossi te vervangen.

Van der Mark een van de favorieten voor vervangen Valentino Rossi

Yamaha-directeur Lin Jarvis liet weten dat het team verplicht is om tijdens de GP van Aragon een vervanger aan te stellen voor Valentino Rossi. Daarvoor zijn er nog vier opties over, waaronder Superbike-coureur Michael van der Mark. 

De volgende Grand Prix staat op 24 september op de kalender. Normaal gesproken is deze niet haalbaar voor Rossi die minimaal 40 dagen uit de roulatie is.

"We weten nog niet of Rossi afreist naar Aragon, dat blijft nog afwachten. Normaal gesproken is zijn herstelperiode langer, maar we zagen ooit met Lorenzo dat die sneller terugkeerde dan verwacht."

Er zijn vier coureurs die op de lijst staan van Yamaha om de Italiaan te vervangen. "We hebben twee testrijders uit Japan (Katsuyuki Nakasuga en Kohta Nozane) en twee superbike-coureur (Alex Lowes en Michael van der Mark). Een van deze vier wordt zijn vervanger."

Van de vier kandidaten Lowes en Nozane de minst voor de hand liggende opties. Lowes zou volgens zijn broer Sam niet de vervanger zijn en Nozane heeft te weinig ervaring.

Hierdoor blijven Van der Mark en Nakasuga over. De verwachting is dat de bekendmaking binnen enkele dagen volgt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen