Van der Mark ziet MotoGP zitten maar focust op Superbike

21 aug. 2018 18:00 René Oudman 0 reacties
Nadat Jurgen van den Goorbergh in 2005 middels een invalbeurt aan de start van een MotoGP-wedstrijd mocht verschijnen, was het lang wachten alvorens er weer een Nederlander deelnam in de koningsklasse van de motorsport. Eind 2017 werd de ban eindelijk gebroken door niemand minder dan Superbike-coureur Michael van der Mark.

De 25-jarige Rotterdammer verving de zieke Jonas Folger bij het Tech 3-team. Van der Mark leek in de running om Folger voltijd te vervangen toen bleek dat de Duitser het complete seizoen 2018 moest missen, maar had al een contract bij het Superbike-team van Yamaha. Voor die equipe raasde Van der Mark eerder dit seizoen naar zijn grootste Superbike-succes tot dusver, door twee races te winnen op het Donington Park.

Van der Mark heeft de MotoGP echter nog niet uit zijn hoofd gezet, zo vertelt hij in gesprek met Racingnews365. “Het zou onwijs mooi zijn om voltijd MotoGP-coureur te zijn, maar het gaat nu in de Superbike wel ontzettend goed. Als ik in 2019 voor de titel kan vechten in de Superbike, dan is de MotoGP misschien wel een logisch vervolg. Ik focus me nu eerst op dit project, ik wil graag voor de titel knokken.”

“Je kan je wel blindstaren op één klasse, maar als je ergens kan vechten om titels en overwinningen, dan maakt het niet uit waar dat is.” Toch erkent Van der Mark dat de spanning in het Superbike-kampioenschap ver te zoeken is. Kawasaki en regerend kampioen Jonathan Rea zijn bijzonder dominant. “Het is jammer dat sommige wedstrijden zo saai zijn. Echter: Kawasaki heeft veel geïnvesteerd in deze klasse en dat betaalt zich gewoon uit.”

Moeten Van der Marks werkgever Yamaha en grote concurrenten Honda en Ducati dan wellicht hun spectrum verbreden? “Ik vind het logisch dat ze eerst naar de MotoGP kijken. Als daar iets fout gaat, dan zullen zij zich daar eerst op focussen. Kawasaki racet niet in de MotoGP en dus hebben zij dat probleem niet.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen