Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Van der Zande zet met Alonso gedeelde wagen op eerste plaats

Een goed begin is het halve werk, ook al is een goed begin nog maar de helft. Renger van der Zande heeft voor blije gezichten in de pitbox van Wayne Taylor Racing gezorgd door de Cadillac DPi-V.R. waarmee hij en onder meer Fernando Alonso de 24 uur van Daytona gaan rijden, op de eerste plaats te nestelen tijdens een van de trainingen voorafgaand aan de grote race.

Ook al vindt de 24 uur van Daytona pas over drie weken plaats, naar oud-Amerikaans gebruik wordt er nu al getest. Tijdens de Roar Before The 24 krijgen de teams en hun rijders (drie à vier per wagen) de kans om vast aan het materiaal te wennen. Voor Van der Zande is het een weerzien met de equipe waarvoor hij in 2018 ook al uitkwam, voor Alonso is WTR echter wel nieuw.

De Spanjaard wil zoveel mogelijk legendarische wedstrijden op zijn naam schrijven en ook al valt de 24 uur van Daytona niet onder de felbegeerde Triple Crown of Motorsport, niet meedoen is zeker geen optie. WTR was al maanden bezig om Alonso achter het stuur van de wagen die normaliter door Van der Zande en diens teammaat Jordan Taylor te krijgen, iets wat uiteindelijk lukte. Voormalig Formule 1-coureur en enkelvoudig podiumklant (Japan 2012) Kamui Kobayashi, tevens recordhouder op het circuit van Le Mans, is als vierde rijder aangesloten bij het team. Dat het team een goede kans maakt op de eindoverwinning liet Van der Zande tijdens de vierde van zeven trainingen zien: de Nederlander stuurde zijn zwartblauwe Cadillac overtuigend naar de rapste tijd. Penske-trio Ricky Taylor (de broer van Van der Zande's collega Jordan) en Indy 500-winnaars Helio Castroneves en Alexander Rossi kwam tot een tweede tijd, al leverde het trio bijna een halve tel in ten opzichte van Van der Zande en consorten. Het testen op de Daytona International Speedway duurt nog tot en met vanavond (Nederlandse tijd), de wedstrijd zelf vindt plaats in het weekend van 26 januari. Van der Zande veroverde voor de editie van vorig jaar overigens de poleposition, door autosportlegende Castroneves met enkele duizendsten van een seconde te verslaan.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"