Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Van Eerd: "Hoop net als iedere Nederlander op een Grand Prix in eigen land"

Ondanks het uitblijven van een officiële bevestiging lijkt het er steeds meer op dat er een Grand Prix in Nederland zal komen. In exclusief interview met RacingNews365 laat Jumbo-eigenaar Frits van Eerd weten dat ook hij 'slechts' kan hopen op een GP in eigen land.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Van Eerd steunde Max Verstappen vanaf zijn begin jaren in de autosport en wanneer er een Grand Prix zou komen in Zandvoort, zal Jumbo ook zeker aanwezig zijn: "Het lijkt me duidelijk dat ook Jumbo in een bepaalde vorm aanwezig wil zijn mocht er een Grand Prix van Nederland komen. In het voortraject om een GP binnen te halen kunnen wij echter niks betekenen."

"Daarvoor moet heel veel dank uitgaan naar andere mensen. Zij doen namelijk iedere dag hun stinkende best om een race te krijgen in Nederland. Ik heb groot respect voor wat die mensen doen, want het is echt een gigantische opgave om zo’n evenement binnen te halen. Ik hoop net als iedere Nederlander dat het ook daadwerkelijk gaat lukken om de Grand Prix op de kalender te krijgen, maar het zal niet eenvoudig zijn", aldus van Eerd tegenover RacingNews365.

"Wanneer de Grand Prix er komt moeten we natuurlijk ook Max heel dankbaar zijn. Hij heeft de Formule 1 weer op de kaart gezet in Nederland en ik ben blij dat wij er met Jumbo ons steentje aan bij hebben kunnen dragen. Als ik zie hoeveel mensen er af komen op de Jumbo Racedagen, dan ben ik van overtuigd dat ook de Grand Prix op Zandvoort een groot succes zal worden!"

De Jumbo Racedagen op Zandvoort staan in het weekend van 18 en 19 mei op het programma. Frits van Eerd zal er net als Max Verstappen en Pierre Gasly zijn ronden rijden.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.