Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ayrton Senna

Van Eerd: "Mooi dat zovelen gek zijn van autosport en van Senna"

Afgelopen weekend reed Frits van Eerd met meerdere bolides rond op het befaamde circuit van Imola. De topman van Jumbo is een vanaf zijn jeugd al een groot Minardi-fan en helpt mee in de organisatie van de spectaculaire Minardi Day waar ieder jaar veel oud Formule 1-coureurs hun ronden rijden in de oude bolides. RacingNews365 was aanwezig in Italië en sprak uitgebreid met van Eerd over zijn passie voor de autosport.

Natuurlijk gingen ook de gedachten van Frits van Eerd op Imola uit naar Ayrton Senna: "Wanneer ik over het circuit rijd moet ik eerlijk gezegd zeggen dat ik niet aan Senna denk. De baan is natuurlijk ook veel veranderd sinds zijn ongeluk, dus daardoor denk je niet snel aan het moment van zijn ongeluk. In het algemeen denk ik als autosport-gek natuurlijk wel veel aan iemand als Senna."

"Soms ben je zelfs zo erg bezig met de sport dat je denkt dat je volledig bent doorgeslagen. Op dagen als deze besef je je echter dat je niet de enige bent die helemaal gek is van deze sport. Het is prachtig om te zien hoeveel andere mensen er zijn die zoveel passie hebben voor deze sport en daarnaast nog steeds blijven denken aan Senna. Dat doet mij écht ontzettend veel", aldus een stralende van Eerd tegenover RacingNews365.

Overigens werd het startsein van de Minardi Day enkele jaren geleden gegeven in Zandvoort. Daar bezocht Gian Carlo Minardi op uitnodiging van de Jumbo-topman de Italia a Zandvoort-dagen. Dat bracht de Italiaan samen met van Eerd op het idee om de dagen ook in Italië te organiseren. Een groot succes tot nu toe: "Helaas viel het weer op zondag wat tegen maar op de zaterdag zaten er toch zo’n 10.000 mensen op de tribunes. Dat is fantastisch om te zien, want ieder jaar lijken er meer bezoekers te komen."

"Overigens hoop ik natuurlijk dat tijdens de racedagen op Zandvoort over drie weken het weer beter zal zijn. Ik wil de families die het evenement komen bezoeken namelijk onvergetelijke dagen bezorgen. Daar speelt het weer natuurlijk ook een rol in, al heb je daar geen invloed op. Na afloop van dit weekend kijk ik ook alweer vol blijdschap uit naar de Jumbo Racedagen. Ik hoop dat het net als vorig jaar weer een geweldig weekend gaat worden, al is er met de aanwezigheid van Max Verstappen een grote kans dat het wederom een paar fantastische dagen worden!"

De Jumbo Racedagen vinden plaats in het weekend van 18 en 19 mei.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Eerbetoon aan Ayrton Senna RN365 Nieuwsdossier

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur