Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ayrton Senna

Van Eerd: "Mooi dat zovelen gek zijn van autosport en van Senna"

Afgelopen weekend reed Frits van Eerd met meerdere bolides rond op het befaamde circuit van Imola. De topman van Jumbo is een vanaf zijn jeugd al een groot Minardi-fan en helpt mee in de organisatie van de spectaculaire Minardi Day waar ieder jaar veel oud Formule 1-coureurs hun ronden rijden in de oude bolides. RacingNews365 was aanwezig in Italië en sprak uitgebreid met van Eerd over zijn passie voor de autosport.

Natuurlijk gingen ook de gedachten van Frits van Eerd op Imola uit naar Ayrton Senna: "Wanneer ik over het circuit rijd moet ik eerlijk gezegd zeggen dat ik niet aan Senna denk. De baan is natuurlijk ook veel veranderd sinds zijn ongeluk, dus daardoor denk je niet snel aan het moment van zijn ongeluk. In het algemeen denk ik als autosport-gek natuurlijk wel veel aan iemand als Senna."

"Soms ben je zelfs zo erg bezig met de sport dat je denkt dat je volledig bent doorgeslagen. Op dagen als deze besef je je echter dat je niet de enige bent die helemaal gek is van deze sport. Het is prachtig om te zien hoeveel andere mensen er zijn die zoveel passie hebben voor deze sport en daarnaast nog steeds blijven denken aan Senna. Dat doet mij écht ontzettend veel", aldus een stralende van Eerd tegenover RacingNews365.

Overigens werd het startsein van de Minardi Day enkele jaren geleden gegeven in Zandvoort. Daar bezocht Gian Carlo Minardi op uitnodiging van de Jumbo-topman de Italia a Zandvoort-dagen. Dat bracht de Italiaan samen met van Eerd op het idee om de dagen ook in Italië te organiseren. Een groot succes tot nu toe: "Helaas viel het weer op zondag wat tegen maar op de zaterdag zaten er toch zo’n 10.000 mensen op de tribunes. Dat is fantastisch om te zien, want ieder jaar lijken er meer bezoekers te komen."

"Overigens hoop ik natuurlijk dat tijdens de racedagen op Zandvoort over drie weken het weer beter zal zijn. Ik wil de families die het evenement komen bezoeken namelijk onvergetelijke dagen bezorgen. Daar speelt het weer natuurlijk ook een rol in, al heb je daar geen invloed op. Na afloop van dit weekend kijk ik ook alweer vol blijdschap uit naar de Jumbo Racedagen. Ik hoop dat het net als vorig jaar weer een geweldig weekend gaat worden, al is er met de aanwezigheid van Max Verstappen een grote kans dat het wederom een paar fantastische dagen worden!"

De Jumbo Racedagen vinden plaats in het weekend van 18 en 19 mei.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

Eerbetoon aan Ayrton Senna RN365 Nieuwsdossier

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen