Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2020

Jumbo-baas: "Nederlandse Grand Prix wordt uniek event voor het hele gezin"

De Grand Prix van Nederland wordt straks niet alleen een feestje voor de die hard racefans, zegt Jumbo-baas Frits van Eerd. "Met Super Friday, maar ook alles eromheen, wordt het een evenement voor het hele gezin."

Zandvoort Nederland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Grand Prix van Nederland, 1, 2 en 3 mei op het vernieuwde circuit van Zandvoort, is meer dan een F1-race die na 35 jaar afwezigheid terugkeert. Dat zegt Frits van Eerd in gesprek met BNR. "We doen het allemaal net even anders. Denk aan Super Friday. Dat wordt echt uniek, ook vergeleken met andere GP-organisaties. Naast Formule 1, Formule 2, Formule 3 en de Porsche Super Cup is er zoveel meer. Het is niet zo dat er na het racen niets meer is. Er zijn kermisattracties, podia, ook op het strand. Er is dus meer vermaak dan alleen races, en wel voor het hele gezin. Het is nieuw, want niet iedereen associeert Formule 1 met gezinsvermaak. We willen er een echte familiedag van maken."

Van Eerd is naar eigen zeggen al vanaf dag een betrokken geweest bij de terugkeer van de Formule 1 naar het circuit van Zandvoort. Niet onlogisch, gezien zijn betrokkenheid bij de Racing Days. "Daar draaide het allemaal om Max", zegt de Brabander. "Dat event heeft onze verwachtingen overtroffen. Er kwamen meer dan 100.000 mensen. Geweldige reclame! Toen wist ik dat Nederland klaar was voor de Formule 1. Andere circuits moeten hun best doen om alle kaartjes te verkopen, hier is het andersom. Je mag blij zijn dat je een kaartje kunt bemachtigen!"

Van Eerd is lyrisch over de aanpassingen aan het duinenparkoers. "Het is zo'n gaaf circuit, met kombochten! Niet veel circuits hebben dat, daarvoor moet je eigenlijk naar Amerika. Het is fascinerend om te zien hoe de coureurs daar doorheen gaan." De Jumbo CEO was zelf op 25 augustus 1985 toeschouwer van de tot nu toe laatste GP op Zandvoort, die werd gewonnen door Niki Lauda. "Zo gaaf, die auto's met 1.000 pk en vlammen uit de uitlaat. Ik had meteen mijn hart verloren. En toen hoorde ik dat de race in 1986 niet zou terugkeren. We gaan nu in Nederland iets heel bijzonders meemaken."

Van Eerd doelt daarmee specifiek op de enorme oranje massa die rondom het duinenparkoers wordt verwacht. "Waar zie je dat nu? Andere coureurs zijn hierop stikjaloers. Dit had je vroeger alleen met Nigel Mansell en Ayrton Senna. Als ik al denk aan die oranje gekleurde tribunes in Oostenrijk en op Spa. Hoe zal dat dan straks op Zandvoort wel niet zijn?"

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend