Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Van Kalmthout blijft Juncos Racing trouw voor opstap naar Indy Lights

Nadat de samenwerking goed bleek voor het direct veroveren van de titel in de Pro Mazda-serie, hebben het Nederlandse supertalent Rinus van Kalmthout en zijn Argentijnse werkgever Juncos Racing besloten om de samenwerking te verlengen. Ook in 2019 zal Rinus VeeKay, zoals zijn pseudoniem in de Verenigde Staten luidt, te bewonderen zijn in een wagen van het team waarvoor hij het afgelopen seizoen zo succesvol was.

Van Kalmthout, die sinds het begin van 2017 in de Verenigde Staten racet, begon dit jaar in de Pro Mazda-klasse - vergelijkbaar met dat wat de Formule 3 in Europa is. In 2017 had de jongeling het USF2000-kampioenschap, dat onder de Pro Mazda in de rangorde wordt geplaatst, afgesloten met een keurige tweede plaats. Dit jaar volgde zelfs een titelwinst: VeeKay was met zeven overwinningen uit zestien deelnames duidelijk de sterkste van het deelnemersveld.

Het veroveren van de Pro Mazda-kroon betekende tevens een flinke som geld voor de 18-jarige Hoofddorper: de tienersensatie streek bijna 700.000 euro op. Dit geldbedrag is echter niet bestemd voor het organiseren van een kampioensfeest of het houden van een uitgebreide vakantie, Van Kalmthout mag er zijn Indy Lights-stoeltje van financieren. De Indy Lights-klasse is vergelijkbaar met de Formule 2 en wordt als laatste stap gezien voor de grote IndyCar Series.

"Ik voel me echt thuis bij Juncos Racing en daarnaast kan ik me bij dit team goed verder ontwikkelen, wat van essentieel belang is voor mijn uiteindelijke doel, een plek in de IndyCar Series", liet Van Kalmthout weten. "Daarbij komt dat het team ontzettend hard voor me knokt. Het afgelopen seizoen hebben ze laten zien na tegenslag nog sterker terug te kunnen komen en alles in het werk te stellen om succesvol te zijn. De Indy Lights-titels van 2015 en 2017 zijn daarvoor afdoende bewijs. Ik verheug me erop om volgend jaar weer met het team van Ricardo Juncos samen te werken en successen te behalen. Ik wil Jumbo, La Place en KNAF Talent First bedanken voor hun voortdurende steun."

Van Kalmthout zal overigens niet met de bekende groen-witte kleurstelling van Juncos rijden, de Nederlander mag een speciale bordeauxrode livery voeren vanwege het winnen van het Pro Mazda-kampioenschap. Bordeauxrood is namelijk de huisstijl van Mazda, dat als hoofdsponsor aan de ladder richting de IndyCar Series was verbonden.

Het Indy Lights-seizoen van 2019 bestaat uit achttien wedstrijden en gaat op zaterdag 9 maart 2019 van start. Gedurende het seizoen wordt ook de legendarische Indianapolis Motor Speedway aangedaan, waar daags voor de Indianapolis 500 de voor Indy Lights-coureurs belangrijke Freedom 100 wordt gehouden.

Breaking Horner hoopt op verrassende move Vettel: "Dat zal hoofdpijn opleveren"