Van Kalmthout boekt dominante zege en grijpt leiding titelstrijd

29 jul. 2018 09:16 René Oudman 0 reacties
In de Formule 1 wil het niet helemaal vlotten voor Nederland, maar daarbuiten begint het een prachtig weekend te worden. Waar Nyck de Vries zaterdagmiddag op briljante wijze aan de haal ging met de overwinning in de hoofdrace van de Formule 2, daar boekte de jonge Rinus van Kalmthout enkele uren later een dominante zege in de Verenigde Staten.

De 17-jarige Hoofddorper vloog over het circuit van Mid-Ohio, waar de eerste van zijn twee Pro Mazda-races werd gehouden. De Pro Mazda-klasse is vergelijkbaar met wat de Formule 3 in Europa is, wedstrijden worden verreden in het voorprogramma van de IndyCar Series.

Van Kalmthout (17), in de Verenigde Staten beter bekend onder de naam Rinus VeeKay, veegde de vloer aan met zijn concurrenten. Gestart vanaf pole domineerde de Noord-Hollander in het eerste bedrijf - op weg naar zijn vijfde zege van het seizoen (en zijn derde overwinning op rij) reed hij ook nog eens een absoluut baanrecord.

Dankzij de zegetocht neemt de Nederlander zelfs de leiding in de stand om het Pro Mazda-kampioenschap over, hij heeft negen punten voorsprong op zijn naaste belager. Er staan nog vier wedstrijden op het programma in de opstapklasse naar de IndyCars, de eerste van die vier wordt vanmiddag (zondag) rond de klok van 17.00 uur Nederlandse tijd in gang gebracht.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen