Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Van Kalmthout in actie met Indy Lights-wagen tijdens testdagen

Niet voor de eerste keer, maar wel met het oog op volgend jaar mag Rinus van Kalmthout in een Indy Lights-bolide stappen. De jonge Nederlander, die drie weken geleden de titel in de Pro Mazda-klasse in de Verenigde Staten veroverde, zet een nieuwe stap op weg naar zijn einddoel: de IndyCar Series. Morgen (zaterdag) en overmorgen mag hij in actie komen met de Indy Lights-wagen.

De jaarlijkse Chris Griffis Memorial Test staat dan namelijk op het programma. De Indianapolis Motor Speedway is de plaats van handeling, al worden slechts delen van de befaamde oval gebruikt. Het infield, waarop de Formule 1 vroeger reed, is beschikbaar voor de jonge honden.

Van Kalmthout, in de Verenigde Staten actief onder het pseudoniem Rinus VeeKay, vertoont zijn kunsten in de wagen van Juncos Racing, het team waarmee hij dit jaar kampioen werd in de Pro Mazda. Van Kalmthout komt een aantal bekende namen tegen tijdens de testdagen: Pro Mazda-titelrivaal Parker Thompson mag zijn opwachting maken bij Team Pelfrey, Oliver Askew, zijn voormalige USF2000-rivaal, bestuurt een wagen van Andretti. Ook Van Kalmthouts teamgenoot van dit jaar, Robert Megennis, mag een Indy Lights-bolide testen. De 18-jarige Van Kalmthout rijdt volgend seizoen voltijd in de Indy Lights-klasse. Mocht hij ook daar kampioen weten te worden, dan mag hij in 2020 gegarandeerd uitkomen in de befaamde Indianapolis 500.

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"