Van Kalmthout neemt deel aan Aziatisch Formule 3-kampioenschap

16 nov. 2018 12:09 René Oudman 0 reacties
Geen tijd om veel te rusten voor Rinus van Kalmthout. De jonge Nederlander, die het seizoen 2018 als kampioen in de Pro Mazda-serie besloot, gaat in de komende winter zijn kunsten vertonen in de nieuwe, Aziatische Formule 3-klasse.

Om zich optimaal voor te bereiden op het Indy Lights-kampioenschap, waarvoor hij een scholarship ter waarde van bijna een miljoen dollar heeft gewonnen, maakt de 18-jarige Van Kalmthout een zijsprongetje naar Azië.

Hitech GP vroeg de Hoofddorper om hun wagen aan de tand te voelen in het kampioenschap, dat bestaat uit drie weekends van elk drie wedstrijden. Het Thaise Chang International Circuit in Buriram is gastheer van het eerste weekend, de andere races worden afgewerkt op het Sepang International Circuit in Maleisië.

Van Kalmthout was in eerste instantie niet van plan om deel te nemen aan een winterkampioenschap, iets waarvoor de jongeling opteerde in de voorgaande twee winters. Het Aziatische F3-winterkampioenschap past echter precies in het schema van de Noord-Hollander.

Voor welk team Van Kalmthout in het Indy Lights-seizoen 2019 zal rijden is nog niet bekend. De Nederlander werd in de Pro Mazda kampioen namens Juncos Racing en testte al met één van hun Indy Lights-wagens, een plekje bij Andretti Autosport lijkt echter tevens tot de mogelijkheden te behoren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen