Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Van Lennep noemt handelwijze FIA in Ferrari-schandaal “onbegrijpelijk”

Tweevoudig Le Mans-winnaar en voormalig F1-coureur Gijs van Lennep heeft geen goed woord over voor de wijze waarop de FIA omgaat met het onderzoek naar de Ferrari-motor van vorig jaar.

“Het is te gek om over te praten”, fulmineert Van Lennep, die ooit werd uitgeroepen tot ‘Beste Nederlandse Coureur van de Twintigste Eeuw’, in gesprek met RacingNews365. “Onbegrijpelijk. Dit klopt van geen kant. De FIA is altijd goed geweest voor Ferrari. Had Max Verstappen vorig jaar toch gelijk.”

De FIA maakte vorige week vrijdag om vijf voor zes, net bij het afsluiten van de wintertests in Barcelona, bekend dat het met Ferrari een schikking had getroffen naar aanleiding van het onderzoek naar de mogelijk illegale Ferrari-motor van 2019.

Ondanks protesten van zeven Formule 1-teams weigert de FIA openheid van zaken te geven, zoals vandaag uit een verklaring van de internationale autosportfederatie is gebleken. De FIA verschuilt zich achter een zinsnede in het reglement, dat het treffen van een schikking mogelijk maakt zonder het hoe en waarom publiekelijk uiteen te zetten.

Van Lennep: “Helaas komt dit soort dingen vaker voor in de sportwereld. Denk aan de Olympische Spelen en de wereld voetbalbond FIFA. Zo zit de wereld kennelijk in elkaar.”

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

15 reacties

    Breaking Red Bull niet zeker of alle F1-teams coronacrisis kunnen overleven