Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

Van Lennep: “Red Bull strooit zand in ogen van concurrentie”

Gijs van Lennep, tweevoudig Le Mans-winnaar en oud Formule 1-coureur, kent geen twijfel. “Max Verstappen wordt wereldkampioen. We gaan een geweldig Formule 1-seizoen krijgen.”

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Gijs van Lennep, die met zesde plaatsen in de Grand Prix van Nederland in 1973 en die van Duitsland op de Nordschleife in 1975 punten scoorde, ziet reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen. “Het wordt een beter seizoen dan vorig jaar”, zegt hij in gesprek met RacingNews365. “We gaan een mooie strijd om de wereldtitel zien, waarbij Max Verstappen, Lewis Hamilton en Charles Leclerc de logische titelkandidaten zijn. Als Ferrari tenminste goed genoeg is, want dat zal moeten blijken.”

Daarbij is Verstappen wat hem betreft de man die de meeste kansen maakt op het wereldkampioenschap. “Max is gewoon zover”, is de bijna 78-jarige Aerdenhouter stellig overtuigd. “Hij is nu ook in staat om in races die hij niet kan winnen gewoon punten te sprokkelen. Hem is inmiddels voldoende uitgelegd hoe belangrijk dat is.”

De wintertests in Barcelona hebben in de ogen van Van Lennep aangetoond dat de tandem Verstappen-Red Bull-Honda klaar is voor het kampioenschap. “Honda heeft het goed voor elkaar, hoor. Vorig jaar reed Verstappen tijdens de kwalificatie 1.16,3 nu reed hij op zijn sloffen 1.16,2. En daarbij is absoluut niet voluit gegaan. Ze doen werkelijk alles om elkaar zand in de ogen te strooien.”

Verstappen mag dan topkandidaat zijn voor Van Lennep, het wordt zeker geen walk over voor de Nederlander. “Het wordt geweldig spannend. Waarbij ik wil aantekenen dat Valtteri Bottas, als hij meer goede dagen heeft dan vorig jaar, een serieuze outsider kan zijn. Maar geloof mij: Lewis Hamilton gaat er ook echt voor. Hij is nog hongerig en heeft de wil om het record van zeven titels van Michael Schumacher te evenaren.”

De prognose van Gijs van Lennep:


WK coureurs:

1. Verstappen
2. Hamilton
3. Bottas
4. Leclerc

WK Constructeurs:
1. Mercedes
2. Red Bull
3. Ferrari
4. McLaren

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

10 reacties

    Breaking Red Bull niet zeker of alle F1-teams coronacrisis kunnen overleven