Van Oranje ontkent uitlokken mediastorm GP Zandvoort: "Berichtgeving echter niet nadelig"

07 nov. 2018 18:00 René Oudman 4 reacties
Het Circuit Zandvoort staat ineens in het middelpunt van de aandacht. Het baantje in de duinen meent op weg te zijn naar een contract met het Formula One Management en zodoende zou de Grand Prix van Nederland in Noord-Holland worden gehouden, op het circuit waar het evenement vroeger al dertigmaal plaatsvond.

De mediastorm die ontstond nadat er in de nacht van donderdag op vrijdag werd gemeld dat Zandvoort een serieuze kandidaat zou zijn, heeft het circuit waarvan prins Bernhard junior mede-eigenaar is geen windeieren gelegd. Dat erkent de neef van koning Willem-Alexander tegenover Racingnews365.

Bernhard junior heldert allereerst iets op. "De FOM wil niet, gezien er in meerdere landen dingen spelen, dat besprekingen in de media worden uitgemeten. Dat doen wij als Circuit Zandvoort zijnde ook niet - als een krant een artikel schrijft met informatie die zij vanuit de sport zelf hebben, kunnen wij het echter niet ontkennen", belicht de prins de gang van zaken van de afgelopen dagen.

"Het is niet zo dat wij de media zelf opzoeken met persberichten, of dergelijke", beweert de mede-eigenaar van het duinencircuit. "Onze plicht is op dat moment om de mensen te woord te staan." De berichtgeving heeft het Circuit Zandvoort niet slecht gedaan. Racingnews365 vroeg zich af of de plotselinge mediabom windeieren heeft gelegd. "Nee, dat niet, nee", antwoordt Bernhard junior.

"Vooropgesteld dat we niet zelf de media opzoeken, koesteren wij geen wrok jegens zij die het verhaal hebben gepubliceerd. Uiteindelijk heeft dit de politieke discussie ook weer in gang gezet, die is nu wat makkelijker te voeren. Natuurlijk voerden we die al achter de schermen, maar nu is het publiekelijker geworden. Je zit met een relatief krap tijdschema en dus is de druk wat urgenter. Het mooie is dat een aantal bedrijven ons hebben benaderd, die we hiervoor helemaal niet kenden. Dus ja, dat zijn wel positieve zaken", besluit de prins.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen