Vandaag in 2003: Michael Schumacher behaalt zesde wereldtitel in de F1

12 okt. 2017 17:45 Ruud Dimmers 0 reacties

Vandaag is het alweer veertien jaar geleden dat Formule 1 coureur Michael Schumacher op eenzame hoogte kwam te staan. De Duitser behaalde tijdens de GP van Japan 2003 één punt, wat genoeg was voor zijn zesde wereldtitel. Daarmee was hij de meest succesvolle F1-coureur aller tijden.

Voor Schumacher verliep de race moeizaam. WK-finales en Schumacher verliepen vaak erg rommelig. Zo waren er de beroemde crashes in 1994 en 1997 met zijn rivalen en liet Schumacher in 1998 zijn motor afslaan tijdens de GP van Japan.

Na problemen tijdens de kwalificatie moest Schumacher vanaf een veertiende positie starten. In een tijdperk waarin er geen DRS was, betekende dit een lastige inhaalrace. Schumacher maakte het zichzelf nog lastiger toen hij zijn voorvleugel stuk reed op de achterkant van Takuma Sato.

Een lange inhaalrace volgde om uiteindelijk als achtste over de finish te komen en het benodigde ene WK-punt binnen te slepen. Bekijk hieronder de foto's van deze Formule 1 legende in actie tijdens de GP van Japan. Een titel die uitgebreid gevierd werd door het team.

Bekijk hieronder een selectie van prachtige foto's van dit historische moment. Klik op de foto hieronder om het album te openen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen