© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Vandoorne: 'Cruciaal jaar voor mij en McLaren'

23 feb. 2018 09:45 Arthur Wulms 0 reacties
Stoffel Vandoorne realiseert zich dat 2018 een belangrijk jaar wordt voor McLaren. De Belg is ervan overtuigd dat het team met de MCL33 een grote stap voorwaarts maakt.

Stoffel Vandoorne is nieuwsgierig naar prestaties MCL33

Vanmorgen is de MCL33 gepresenteerd. Met deze auto wil het team uit Woking aansluiten bij de topteams. Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne nemen dit jaar plaats in de nieuwe bolide. Voor Stoffel wordt het zijn tweede seizoen in de koningsklasse. De Belg voelt dat er veel druk staat op het team. Na drie povere jaren met Honda is het team overgestapt naar Renault-motoren. Er zijn nu geen excuses meer, dit jaar moet er gepresteerd worden. 

''De presentatie van de nieuwe bolide is één van de spannendste momenten van het seizoen. Deze wagen is enorm belangrijk voor het team. Er hangt veel af van de resultaten die dit jaar worden behaald. We zijn bijzonder nieuwsgierig naar de prestaties van de MCL33 op het circuit volgende week.''

Vandoorne kende in 2017 een moeizame start van het seizoen. Tijdens de testweken maakte de Belg nauwelijks kilometers door de falende Honda-motoren. Vervolgens kon hij het tempo van teamgenoot Alonso moeilijk bijhouden in de eerste races. Dit jaar moet de Belg er vanaf de eerste race staan en zijn er geen excuses meer. Hij heeft hard getraind en kan niet wachten om te beginnen.

''Ik hoop dat we het seizoen kunnen starten met een stabiel platform. Dan kunnen we met vertrouwen afreizen naar Melbourne. Ik heb de hele winter hard getraind en ben klaar voor het nieuwe seizoen. Ik ben fit, geconcentreerd en ontspannen. We hebben een productieve winter achter de rug en het team heeft hard gewerkt om een competitieve wagen te ontwerpen. Ik kan wachten om de auto te testen in Barcelona.''

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen