Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vandoorne deelt gevoelige tik uit aan Fernando Alonso

Stoffel Vandoorne kampte dit Formule 1 seizoen met nogal wat problemen. Nu de betrouwbaarheid van zijn Honda krachtbron is verbeterd, komt de jonge Belg steeds beter in zijn ritme. Net als in Singapore finishte hij in Maleisië ook als zevende en pakte daarmee belangrijke punten voor het kampioenschap.

Al het hele raceweekend in Maleisië zaten de heren van McLaren er goed bij. Met beide auto's in de top 10 tijdens de kwalificatie leek een dubbele puntenfinish voor het grijpen. Stoffel Vandoorne ging dan ook goed van start tijdens de GP van Maleisië. Op een gegeven moment was hij zelfs opgerukt naar de vijfde positie maar dit kon hij helaas niet vasthouden. Uiteindelijk kwam hij opnieuw als zevende over de streep. Na afloop liet de Belg dan ook weten dat deze zevende plek hem meer voldoening gaf dan twee weken geleden in Singapore. "Dit was veruit mijn beste race tot nu toe. Het hele weekend was ik al snel en voelde de auto ook goed aan. Ik had dan ook wel vertrouwen in een goede klassering. Natuurlijk blijft het altijd spannend als we de finish wel halen maar het geeft vertrouwen dat als de auto goed blijft dat we dan kunnen strijden voor een mooi resultaat."

Opvallend was vooral het gemak waarmee Vandoorne de beide Williamsen achter zich hield. Het team van Williams rijdt met een Mercedes krachtbron maar kwam duidelijk snelheid te kort ten opzichte van Honda. Ook Vandoorne was hier erg mee in zijn nopjes. "Het is zeker weten erg positief dat we de beide Williamsen voor konden blijven. Dat is erg bemoedigend voor de rest van het seizoen." Vandoorne heeft dankzij zijn zevende plek zijn teamgenoot nu ingehaald in het WK. Alonso viel met zijn elfde plek in Maleisië net buiten de punten. In het WK heeft Vandoorne nu dertien punten tegenover tien voor Alonso.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024