© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Vandoorne deelt gevoelige tik uit aan Fernando Alonso

01 okt. 2017 14:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Stoffel Vandoorne kampte dit Formule 1 seizoen met nogal wat problemen. Nu de betrouwbaarheid van zijn Honda krachtbron is verbeterd, komt de jonge Belg steeds beter in zijn ritme. Net als in Singapore finishte hij in Maleisië ook als zevende en pakte daarmee belangrijke punten voor het kampioenschap.

Stoffel Vandoorne blij met zijn zevende plek in Maleisië

Al het hele raceweekend in Maleisië zaten de heren van McLaren er goed bij. Met beide auto's in de top 10 tijdens de kwalificatie leek een dubbele puntenfinish voor het grijpen.

Stoffel Vandoorne ging dan ook goed van start tijdens de GP van Maleisië. Op een gegeven moment was hij zelfs opgerukt naar de vijfde positie maar dit kon hij helaas niet vasthouden. Uiteindelijk kwam hij opnieuw als zevende over de streep. Na afloop liet de Belg dan ook weten dat deze zevende plek hem meer voldoening gaf dan twee weken geleden in Singapore.

"Dit was veruit mijn beste race tot nu toe. Het hele weekend was ik al snel en voelde de auto ook goed aan. Ik had dan ook wel vertrouwen in een goede klassering. Natuurlijk blijft het altijd spannend als we de finish wel halen maar het geeft vertrouwen dat als de auto goed blijft dat we dan kunnen strijden voor een mooi resultaat."

Opvallend was vooral het gemak waarmee Vandoorne de beide Williamsen achter zich hield. Het team van Williams rijdt met een Mercedes krachtbron maar kwam duidelijk snelheid te kort ten opzichte van Honda.

Ook Vandoorne was hier erg mee in zijn nopjes.

"Het is zeker weten erg positief dat we de beide Williamsen voor konden blijven. Dat is erg bemoedigend voor de rest van het seizoen."

Vandoorne heeft dankzij zijn zevende plek zijn teamgenoot nu ingehaald in het WK. Alonso viel met zijn elfde plek in Maleisië net buiten de punten. In het WK heeft Vandoorne nu dertien punten tegenover tien voor Alonso.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen