Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vandoorne haalt uit naar McLaren: "Slechter kan niet"

De thuisrace van Stoffel Vandoorne draaide uit op een groot fiasco. In iedere sessie was de Belg laatste in zijn McLaren.

Juist voor eigen publiek was er Vandoorne veel aan gelegen om te schitteren. De thuisrace op Spa-Francorchamps werd een drama en na afloop liet de Belg zijn frustraties de vrije loop.

"Het is moeilijker om een nog slechter weekend door te maken. Onze prestaties zijn ver verwijderd van goed en er is geen echte verklaring voor", klinkt het somber. "De realiteit is dat we sinds het begin van dit jaar geen progressie hebben geboekt. We staan stil in vergelijking met de anderen. Ik was laatste in iedere sessie met volop problemen dit weekend. Het is zonde dat ik geen betere auto beschikbaar had en mijn fans wat kon laten zien."

De race zelf draaide ook uit op een grote teleurstelling. McLaren probeerde met een andere strategie nog posities te winnen, maar het pakte verkeerd uit. "We probeerden door een afwijkende strategie, met een pitstop achter de safety car, om wat te winnen. Helaas betaalde zich dat niet uit. De race zelf was erg saai voor iedereen. Er gebeurde niets, er waren geen inhaalacties en voor ons geen wonderen", aldus de gefrustreerde Belg.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"