Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vandoorne hoopt op terugkeer in Formule 1 via Mercedes

Na twee seizoenen Formule 1 voor McLaren zit de F1-carrière van Stoffel Vandoorne er voorlopig op. De Belg verdwijnt niet uit de F1-wereld, maar bezet een rol als simulatorcoureur bij Mercedes.

Stoffel Vandoorne is blij dat hij in 2019 een kans krijgt bij het F1-team van Mercedes. "Ik zal volgend jaar onderdeel uitmaken van Mercedes en simulatorwerk verrichten voor het F1-team."

"Dat is erg uitdagend voor me, om nog altijd betrokken te blijven in de Formule 1-wereld en onderdeel uit te maken van het kampioensteam. Een interessante stap voor mij. Ik ben ervan overtuigd dat ik veel nieuwe ideeën kan brengen, maar ook veel verschillen zal zien omdat ik alleen met McLaren gewerkt heb in de F1. Een nieuwe omgeving is verfrissend voor me." Bij McLaren zat de Belg al snel op een dood spoort omdat lieveling Lando Norris in 2019 zijn F1-debuut moet maken en Fernando Alonso de afgelopen twee seizoenen een voorkeursbehandeling kreeg. Vandoorne racet in 2019 in de Formule E, maar hoopt op een terugkeer in de F1. "Het is goed om in de F1-wereld te blijven, omdat je nooit weet wat er gebeurt in de toekomst. Om bij Mercedes betrokken te zijn en ze te kunnen laten zien waartoe ik in staat ben brengt mogelijkheden voor de toekomst. Niemand weet hoe de rijdersmarkt eruit gaat zien en het is daarom goed om voorbereid te zijn op wat mogelijk gaat komen."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'