Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vandoorne hoopt simulatoruren om te zetten in resultaat in Spanje

Stoffel Vandoorne heeft sinds de Grand Prix van Azerbeidzjan veel tijd doorgebracht in de simulator van McLaren. Deze uren werk wil de Belg nu omzetten in een klinkend resultaat tijdens de aankomende Grand Prix van Spanje.

Stoffel Vandoorne staat voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje op een gedeelde dertiende plaats in het WK. De Belg heeft naar eigen zeggen veel tijd doorgebracht in de simulator bij de fabriek in Woking, om tijdens de aankomende race in Barcelona punten te kunnen pakken. "Sinds Baku heb ik veel in de simulator gezeten. De vergaarde informatie moeten we nu zo goed mogelijk overbrengen naar de baan en het nieuwe pakket zo snel mogelijk onder de knie krijgen. We hebben een flink aantal updates meegenomen en die moeten we beoordelen." McLaren is niet het enige team wat updates meebrengt, maar is wel het team waar de grootste update van wordt verwacht. "We moeten flink aan het werk om te zorgen dat we alles optimaliseren."

Vandoorne denkt dat de ronden in de simulator representatiever zijn dan de ronden die hij tijdens de wintertests in Barcelona heeft gereden. De Vlaming blikt terug op de relatief teleurstellende test begin dit seizoen: "Ondanks dat we hier veel testen en zodoende veel data tot onze beschikking hebben, waren we tijdens de wintertests niet in staat representatieve tijden neer te zetten." De wintertests werden overschaduwd door slechte en koude weersomstandigheden. "We hadden daar toen veel problemen. Gelukkig wordt het weer een stuk beter dit weekend."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"