Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vandoorne: 'Ik maak het Alonso steeds lastiger'

Stoffel Vandoorne is wat de Formule 1 betreft een echte laatbloeier. De Belg maakte jarenlang furore in andere raceklassen maar kreeg pas dit Formule 1 seizoen een kans van McLaren in de hoofdmacht. Na een moeizame start lukt het Vandoorne steeds vaker om zich in de kijker te rijden.

Voor een rookie zijn de omstandigheden bij McLaren-Honda verre van optimaal. Stoffel Vandoorne kampte dit seizoen met veel problemen met de Honda-motor. Hierdoor had hij meer tijd nodig om te wennen aan de Formule 1. Daarnaast heeft hij met Fernando Alonso misschien wel de beste F1-coureur als teamgenoot. Na acht raceweekenden was de stand in de kwalificatieduels 8-0 in het voordeel van Alonso. Vandoorne presteert de laatste races aanzienlijk beter en is nu in staat om zijn talent te tonen. Daarbij legt hij zijn teamgenoot ook vaker het vuur aan de schenen.

In gesprek met Formel 1 blikt Vandoorne terug op zijn lastige seizoen tot nu toe, waarin hij moest knokken voor een gelijke behandeling binnen McLaren. "Aan het begin van het seizoen kreeg Alonso de nieuwe onderdelen eerder op de auto dan ik. Dat is nu niet meer het geval." De overstap naar de Formule 1 betekende dat Vandoorne zijn rijstijl aan moest passen. Bijkomend feit was dat de McLaren-Honda gebaseerd was op de wensen van Alonso. De Spanjaard heeft een andere rijstijl dan zijn Belgische teamgenoot. "Natuurlijk is mijn rijstijl anders dan die van Fernando. Ook voor het team vormde dat een uitdaging. Ik heb mijn rijstijl wat moeten aanpassen en zij zijn erin geslaagd om de auto zo te maken dat het beter mijn rijstijl past. Het voelt nu een stuk natuurlijker aan." Vandoorne benadrukt tenslotte dat hij blij is met Alonso als 'leermeester'. "Met Fernando heb ik één van de sterkste coureurs van het veld naast mij. Dat is natuurlijk een grote uitdaging. De laatste paar races pushen we elkaar steeds en dat zie je ook terug in de resultaten. De auto werkt helaas niet zo als we willen. Dan is het zeker een voordeel om twee sterke rijders in een team te hebben."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie