Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes-reserve Vandoorne voorspelt F1-toekomst Hamilton

Stoffel Vandoorne begrijpt heel goed dat Lewis Hamilton wat afstand neemt van sociale media. Hoewel het verliezen van het WK een zware klap was voor de Brit, verwacht Vandoorne niet dat hij ineens zal stoppen met racen.

Sinds de Grand Prix van Abu Dhabi is het erg stil rondom Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur plaatste niets meer op sociale media en werd ook in het openbaar nog nauwelijks gezien. Stoffel Vandoorne begrijpt de situatie waarin de zevenvoudig wereldkampioen zich nu verkeert. "Ik denk dat hij zich erg rot gevoeld moet hebben", zegt de Belg tegen RTBF . "Dat hij op deze manier verloor in de laatste ronde, toen hij alles onder controle had en geen voet in de verkeerde richting zette. Hij zal het zeker moeilijk hebben om te accepteren wat er in Abu Dhabi is gebeurd." Ondanks een foutloze race verloor Hamilton van Max Verstappen na een safety car in de slotfase van de race.

Meer motivatie voor Hamilton

Vandoorne, Formule E-coureur voor Mercedes, denkt niet dat Hamilton stopt na de gebeurtenissen in Abu Dhabi. "Hij wil nog steeds zo graag zichzelf overtreffen en het beter doen dan eerst. Ik weet zeker dat hij al deze gebeurtenissen zal gebruiken als motivatie om nóg sterker terug te komen." Naast coureur te zijn in de Formule E is Vandoorne reservecoureur bij het F1-team van Mercedes. Mocht Hamilton onverwachts stoppen, dan is de Belg in theorie een optie voor het stoeltje naast George Russell. Het lijkt er echter nog niet op dat Hamilton stopt. Bovendien heeft Mercedes meerdere opties binnen haar coureurspoule, waaronder Nyck de Vries.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"