© McLaren

Nieuwsoverzicht

Vandoorne reist met goede herinneringen naar Duitsland

17 jul. 2018 13:12 René Oudman 0 reacties
Ondanks dat hij inmiddels als vaste waarde binnen de Formule 1-paddock mag worden gezien, verschijnt Stoffel Vandoorne komend weekend voor de allereerste keer aan de start van de Duitse Grand Prix. De 26-jarige Belg debuteerde ruim twee jaar geleden in de Formule 1 en komt sinds begin 2017 voltijd uit voor het team van McLaren, maar reed nog nooit een Formule 1-race binnen de landgrenzen van onze oosterburen.

“Ondanks dat dit inderdaad het enige circuit van de kalender is, waarop ik nog nooit een Formule 1-race heb gereden, bewaar ik goede herinneringen aan de Hockenheimring. In het verleden kwam ik hier namelijk uit in de GP2-klasse, in dat weekend scoorde ik een podiumplaats.”

De gescoorde bokaal waarover Vandoorne rept dateert uit 2014, toen de GP2 in het voorprogramma van de Formule 1 uit mocht komen tijdens de Duitse Grand Prix. In Vandoornes kampioensjaar in die klasse, 2015, werd er niet gereden op de Hockenheimring. Ook de koningsklasse van de autosport sloeg de baan in Baden-Württemberg over, iets wat ze twee jaar later wederom deed. Dat is precies de reden waarom Vandoorne nog geen F1-ervaring in Duitsland heeft opgedaan: de Belg reed in 2017 immers zijn eerste volledige seizoen.

“We weten dat de Hockenheimring een uitdagende baan is, met lange, snelle stukken waar veel vermogen benodigd is. Tevens is er een krappe sectie, waar balans en tractie juist de toverwoorden zijn. Het ook op deze baan introduceren van een derde DRS-zone brengt vast en zeker extra leven in de brouwerij."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen